Kepçe Kulak

Kepçe kulak; kulağın arka kısmında başınız ile yaptığı açının normalden fazla olması nedeni ile kulağın açık durması ve kıkırdakların kendi içinde olması gereken kıvrımlarının olmaması ile karakterize bir şekil bozukluğudur. Bu özelliklerin hepsi birlikte ya da tek tek bulunarak kişinin kulak şeklinden memnun olmamasına sebep olabilir. İhtiyaca göre kepçe kulak ameliyatında hem kulağın başınız açı normal hale getirilir hem de kıkırdakların olması gereken kıvrımları oluşturulur.

Kepçe kulak düzeltme ameliyatları için önerdiğimiz dönem okula başlamadan önceki 6 yaş civarı dönemdir. Bu şekilde hem çocuğun okulda yaşabileceği psikolojik travmanın önüne geçilmiş olur hem de özgüveni yüksek bir birey topluma kazandırılmış olur. Ancak bu bir kural değildir ve bu ameliyat 6 yaş sonrası her yaşta yapılabilir.

Kepçe kulak ameliyatı en sık yapılan estetik ameliyatlardandır ve sonuçları çok yüz güldürücüdür. Erişkinlerde lokal anestezi altında (bayıltmadan) yapılabilirken çocuklarda genel anestezi altında yapılması tercih edilir. Ortalama bir saat süren ameliyat sonrasında aynı gün taburcu olabilirsiniz.

Kepçe kulak ameliyatında kesiler tamamen kulağın arkasından yapıldığı için ameliyat sonrası kalacak minimal izler dışarıdan görülmezler.

Ameliyat sonrası yaklaşık 2 ay boyunca koruyucu bir kepçe kulak bandajı takılır ve bu bandaj kulağın herhangi bir darbe ile tekrar açılmasını önlemeye yönelik olarak kullanılır. Kulağın son şeklini alması birkaç ay sürer.

Son dönemlerde uygun adaylar için lokal anestezi altında sadece ip ile kesi yapılmadan kepçe kulak düzeltilmesi yapılabilmektedir. Ancak bu işlemin yapılıp yapılamayacağına muayene sonrası karar verilebilir. Her kulak bu işlem için uygun değildir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Emre Gönenç Baygöl Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Emre Gönenç Baygöl

Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al