Keşkelerimiz Üzerine..

Yazar Eda Nur Baratalı ÖztürkPsikolog • 16 Kasım 2021 • Yorumlar:

Keşkelerimizle yaşadığımız her an , bizim anı yaşamamıza engel olur. Unutmak istediğimiz kişileri, olayları unutmaya o kadar çok odaklanırız ki farkında olmadan pekiştirip hep taze tutarız. Hayatınız yanlışıyla, doğrusuyla, eksiğiyle, fazlasıyla sizin hayatınız ve siz bir insansınız. Bu yüzden de hayatınızın her anı tıpkı sizin gibi, mükemmel olamaz. Kusursuz, hep mutlu ve huzurlu olduğunuz bir hayatın mümkün olmayışını kabullenmelisiniz. Bizim hatalar yapabilmemiz diğer insanların hata yapabilmesi ve bunun varoluşumuzda oluşunu bilmek bizim olaylara, insanlara, genel anlamda hayata bakış açımızı değiştirir. Bunu bilerek yaşamak bizi keşkelerimizin esaretinden korur.

Belki birilerine fazla güvenmişsinizdir ya da güvenmek zorunda kalmışsınızdır. Belki yaptığınız onca fedakarlığa rağmen kıymetiniz bilinmemiştir. Belki hakkınızı savunamadığınız, sessiz kaldığınız bir çok anınız vardır. Belki yanlış kişileri hayatınıza almışsınızdır. Belki size uygun olmayan bir meslek seçmişsinizdir. Belki de sadece duygularınızın yolundan gitmek istemişsinizdir… Peki bu pişmanlık olarak gördüğünüz yaşantılarınız size hiç mi güzellik katmadı? Hiç mi güzel bir şeye vesile olmadı? Hiç bir şey öğretmedi mi hayata dair ?

Yaşadıklarımız bizim canımızı acıtsa da, istemediğimiz yollara sürüklemiş olsa da hayat, sandığınız gibi sadece olumsuz yönleriyle bize siper almaz. Her zorluğun ardından bir güzellik bir kolaylık belirir elbet. Biz bu güzellikleri fark edebiliyor muyuz, görmek istiyor muyuz? Yaşanılanlardan kendimize pay çıkarabiliyor muyuz? Buna ne sebep oldu , bu benim elimde miydi yoksa benim iradem dışında mı gelişti? Hayatımı, kendimi nasıl onarabilirim diye kendimize bir yol haritası çizebiliyor muyuz?

Kaybettiğimiz her şey bize sahip olduklarımızın kıymetini hatırlatır. Hala sahip olduğumuz , varlığına, önemine şükredeceğimiz birçok nimeti fark etmemize sebep olur. O yüzden yaşadığınız her kayıp size bir olgunluk katar. Yeter ki sabredebilelim ve olaylara her yönüyle bakabilelim.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)