Kilo Verme

Yazar Beyza BaharDiyetisyen • 30 Nisan 2018 • Yorumlar:

“Kilo verme” yolculuğuna çıkma düşüncesi herkes için biraz korkutucu olabilir. Fakat kilo verme çoğu insana göre biraz zor olsa da başarılmayacak bir şey değildir. Kilo verme yolculuğuna tek başınıza çıktıysanız ve zorlanıyor, koyduğunuz beslenme kurallarına uyamıyor, hangi gıdaları yemenin doğru olduğunu bilemiyorsanız, bir diyetisyen ya da bir beslenme uzmanı kilo verme yolculuğunuzda size en iyi şekilde eşlik edecektir.

 

Kilo Vermede Diyetisyen Rolü

Bir diyetisyen ya da beslenme uzmanı, insanların gerçek ve kalıcı kilo vermelerine yardımcı olarak önemli bir rol oynamaktadırlar. Çoğu zaman insanlar yeni bir diyete başladığında, sosyal etkilerden, yüksek stresten, beslenme kurallarına uyamamaktan ve motivasyon eksikliğinden dolayı diyeti bozar ve tekrar tekrar diyet yapma planlarına başlarlar fakat sonuç yine hüsran olur. Bir diyetisyen ya da beslenme uzmanı kişilerin bu engellerle nasıl başa çıkabileceğine yardımcı olacak uzman kişilerdir.

Araştırmalar bir diyetisyen ya da beslenme uzmanının desteğini almanın kilo vermede başarılı olmanın en iyi yolu olduğunu göstermektedir. Diyetle ilgili konularda yardımcı olmak için bir diyetisyen ile konuşmak, “Ne tür yemekler yemeliyim?, Tatlı yeme isteği gibi kritik zamanlarla nasıl başa çıkabilirim?, Protein kaynakları neler?” gibi tüm sorularınızın cevaplarını bulmaya yardımcı olacaktır.

 

Kilo Vermek İçin Akıllı Beslenme İpuçları

Acıktığınızda dikkatlice yemek yiyin. Yemeğinizin tadını, dokusunu ve kokusunu fark edin ve yerken dikkatinizin dağılmasını en aza indirgeyin. Böylelikle yemeğinizin daha fazla tadına varırsınız ve böylece tabağınızda her şeyi yemeye gerek olmadığını görürsünüz.

Yiyecek seçeneklerinizi takip etmek (yemek- zaman-miktar) için bir gıda günlüğü tutmak yemek yemeden önce ne yiyeceğim diye düşünmenizi gerektirmez. Bir gıda günlüğü tutarak yemek yeme alışkanlıklarınızın hangi yönde etkilendiğini göreceksiniz.

Bazı yiyecekler her gün değil, bazen ya da özel günlerde yenmelidir. Bunlar; çikolata, tatlılar, hamur işleri, kek, cips gibi yüksek besin değerlerine sahip gıdalardır. Yüksek kaloriden kaçınmak için bu yiyecekleri yemek için kendinizi özel günlere saklamalısınız.

Kilo vermek için haftanın en az 4 günü en az 1 saat kadar spor yapın.

Günlük yiyecekleriniz bol çeşitli olsun. Günlük en az 20 farklı gıda maddesini veya malzemeyi hedefleyin. Çeşitli yiyecekler yemek, bir dizi vitamin, mineral ve diğer önemli besinleri almanızı sağlayacaktır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)