Kilo Vermek Almaktan Daha Yorucudur

Yazar Gizem İncetahtacıDiyetisyen • 25 Mart 2018 • Yorumlar:

Diyetisyen Gizem İncetahtacı, sağlıklı beslenme ile ilgili açıklamalar yaptı.

Kilo almanın kalıtsal ve çevre ile alakalı olduğunu belirten İncetahtacı, “Tabi bir de beslenmeyle alakalı bir durum bu. Aldığımız enerjinin harcadığımız enerjiden daha fazla olması ile alakalı. Örneğin günde 2 bin kalori alıyorsak bunları harcamıyorsak bunlar vücuda kilo olarak ve yağ olarak kalıyor. Miktarını bilmek gerekiyor. Ben de baklava yiyorum ama miktarını bilerek yiyorum. Beden kütle endeksimizi kontrol etmemiz gerekiyor. Onun ne altına ne de üstüne çıkmamak gerekir” dedi.

Obezite hesaplamada kilonuzun, boy değerinizin karesine bölünmesiyle (kg/m²) hesaplanan Vücut Kitle İndeksi (VKİ) değeri kullanılır ve Dünya Sağlık Örgütü'nün referans aralığı temel alınır. Vücut kitle indeksi sonuçlarına göre 30’un üzeri obez, 40’un üzeri morbid obez, 50’nin üzeri süper obez olarak isimlendirilir. Detaylı vücut kitle indeksi ile obezite hesaplamada ise, yaşınız ve cinsiyetiniz de dikkate alınarak kilonuzun, vücut yağ yüzdenizin ve bel çevrenizin normal değerlerde olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Vücut kitle indeksi değeriniz zayıf, fazla kilolu, obez ya da morbid obez ise kilo vermek için uzmanların önerilerini yerine getirerek zayıflayabilirsiniz.

Kilo vermenin kilo almadan daha çok yorucu ve zor olduğunu anlatan İncetahtacı, “Diyet bir yasaklamadır. Bu yasağa uyarak ciddi kilolar verebilirsiniz. Ama bu değişikliklere uymadıktan sonra kilolar tekrar geri alınıyor” şeklinde konuştu.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)

Yazar