Kimler Online Terapi Alabilir ?

Yazar Çağdaş Gürbüz • 8 Mayıs 2023 • Yorumlar:

Online terapi, dijital teknolojinin gelişmesi ile birlikte kullanılabilen bir terapi şeklidir. Bu terapi şekli, kişilerin internet aracılığıyla lisanslı bir terapist ile iletişim kurmalarına ve terapi seanslarını çevrimiçi olarak yapmalarına olanak tanır. Ancak, online terapinin kimler için uygun olduğu konusunda hala birçok soru işareti vardır. Bu makalede, online terapi almak için uygun olan kişiler hakkında bilgi vereceğim. Peki kimler online terapi alabilir ?

1. Yer değiştirmek zorunda olanlar:

Eğer bir kişi işi veya eğitimi nedeniyle sürekli olarak seyahat ediyorsa, online terapi onlar kullanılabilir bir yöntemdir. Bu kişiler, seyahat etmeleri gerektiği için yerel bir terapistle yüz yüze görüşmeler yapmakta zorlanabilirler. Ancak, online terapi sayesinde, nerede olurlarsa olsunlar, terapilerine devam edebilirler.

2. Sosyal anksiyete veya evhamı olanlar:

Sosyal anksiyete veya evhamı olan insanlar, yüz yüze terapi seanslarına gitmek yerine, online terapi seanslarına katılmayı tercih edebilirler. Bu kişiler, yüz yüze görüşmelerde çekindikleri veya rahat olamadıkları durumlarda, online terapi seansları sırasında kendilerini daha rahat hissedebilirler.

3. Fiziksel engelleri olanlar:

Fiziksel engelleri olan kişiler, yüz yüze terapi seanslarına gitmek için zorluklarla karşılaşabilirler. Ancak, online terapi seansları, bu kişilerin evlerinde rahat bir şekilde terapi almalarına olanak tanır. Ayrıca, bu kişilerin seanslar için evden çıkmalarına gerek kalmadığı için, seyahat ve ulaşım sorunlarıyla da karşılaşmazlar.

4. Çok yoğun bir programı olanlar:

Çok yoğun bir programı olan kişiler, yüz yüze terapi seanslarına düzenli olarak katılmakta zorlanabilirler. Ancak, online terapi seansları sayesinde, seansları düzenli olarak yapmak için daha esnek bir program oluşturabilirler. Bu kişiler, online terapi sayesinde, işlerini veya eğitimlerini aksatmadan terapi almaya devam edebilirler.

5. Çevrimiçi terapiye uygun olanlar:

Son olarak, online terapi almak için uygun olan kişiler, genel olarak çevrimiçi terapiye açık olan herkes olabilir. Ancak, herkesin terapiye ihtiyacı olmayabilir. Bu nedenle, online terapi almak için uygun olan kişiler, bir terapistle görüşerek, terapinin kendileri için uygun olup olmadığını belirlemelidirler.

6. İkamet ettikleri yerde lisanslı bir terapist bulunmayanlar:

Bazı insanlar, yaşadıkları yerde lisanslı bir terapist bulamayabilirler. Bu durumda, online terapi seçeneği, terapi almalarına olanak tanır. İnternet aracılığıyla bir terapist bulabilirler ve terapi seanslarını çevrimiçi olarak yapabilirler.

7. Geleneksel terapiye direnenler:

Geleneksel terapiye direnen kişiler, yüz yüze terapi seanslarına gitmek yerine online terapi seanslarına daha istekli olabilirler. Bu kişiler, yüz yüze terapi seanslarına gitmek için gerekli olan cesareti bulamayabilirler, ancak çevrimiçi terapi seanslarına daha kolay adapte olabilirler.

Yukarıdaki durumlar, online terapi almaya uygun olan kişilerin bir örneğidir. Bununla birlikte, bir terapistle görüşerek ve terapi seçenekleri hakkında daha fazla bilgi alarak, kişinin kendisi için en uygun terapi seçeneğini belirlemesi önemlidir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)

Yazar

Çağdaş Gürbüz

Psikoloji Uzm. Kl. Psk.

Randevu al