Cildin yıpranmış, tazeliğini ve parlaklığını kaybetmiş üst tabakasının soyulmasını ve dökülmesini sağlayarak daha sağlıklı ve canlı tabakanın ortaya çıkarılması işlemidir. Peeling uygulaması sonrasında cilt yüzeyi taze ve berrak bir görünüm alır. Matlığın giderilmesi ile canlı parlak bir ifade oluşur. Akne izleri azalır, tıkalı gözenekler açılarak cilt nefes alır ve yenilenir. İnce çizgiler azalırken dolgun bir görüntü oluşur.
KİMYASAL PEELING’İN FAYDALARI
KİMYASAL PEELING UYGULANMAMASI GEREKEN DURUMLAR
KİMYASAL PEELING NASIL UYGULANIR?
KİMYASAL PEELING TEDAVİSİ VE SONRASI
Tedaviden yanıt alabilmek için 2-4 haftalık aralar ile 6-8 seans, cildin kazandığı tazeliğin korumasını sağlamak için ise her 2 ayda bir uygulamanın tekrarlanması önerilir.
Özellikle TCA ( Triklor Asetik Asit) içeren ürünlerin peeling sonrasında; oluşabilen kabuklar soyulmamalıdır. Hekim tarafından önerilen nemlendirici ve koruyucu preparatlar kullanılmalıdır.
Güneşten korunmalıdır. İlk 3 gün kozmetik ürün kullanmamaya, makyaj yapmamaya ve sıcak duş almamaya özen gösterilmelidir.