Kirpik Ekimi

Yazar Abdülcebbar Siyer • 10 Ekim 2017 • Yorumlar:

Yüzdeki estetik görünümün önemli bir parçası olan kirpik, medikal amaçla ya da kozmetik nedenle ekim işlemi uygulanarak düzeltilebilmektedir. Kirpik ekimi plastik cerrah ve uzman hemşire ekibi tarafından, hastane ortamında ameliyathane şartlarında gerçekleştirilir. İşlem ortalama 2 saat sürer. İyileşme süresi 3 gündür.

Ekilecek kirpikler tekli grefler halinde saçlı alandan alınabilir. Donör bölgenin genelde ince saçlı bir bölge olmasına dikkat edilir. İnce saç telleri kaşlara yada kirpiklere nakledilmek için kalın tellerden daha uygundur. Donör saçlar mikro cerrahi yöntemlerle bir yada iki folükül halinde nakledilir. Saç tellerinin yada mikrogreftlerin birer birer yerleştirilmesi doğal bir görünüm sağlanması açısından önemlidir.

Kaş ya da kirpiğinizde ki yeni kılların uzamaya başlaması 4 ila 6 ayı bulacaktır.

Kirpik Perması

Uzun veya kısa fark etmeden aşağıya bakan düz/ince yada sert kirpikleri perma yöntemiyle kıvrık yapmak artık mümkün. Özel yapıştırıcı ve solüsyonlarla uygulanan perma işleminin göze ve kirpiğe hiçbir şekilde zararı olmayıp aksine daha kıvrık kirpikle daha yumuşak bir yüz hattına sahip olabilirsiniz.

Daha belirgin, kıvrımlı kirpikler elde etmek artık mümkün. Kirpik perması ve boyama işlemi toplam 1 saat sürmektedir. Kullanma süresi tahmini 3 aydır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Abdülcebbar Siyer Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)