KİŞİYE ÖZEL EGZERSİZ

Yazar Şehriban Eroğlu Alır • 11 Aralık 2023 • Yorumlar:

Fizyoterapistler, hareketi değerlendirme ve genellikle kronik yaralanmanın temel nedeni olan veya mevcut bir burkulma veya zorlanmanın sonucu olan işlevsiz kalıpları belirleme konusunda uzmandır. Değerlendirmeden elde edilen bu bilgiyi fonksiyonel anatomi bilgileriyle birleştirerek mevcut dengesizliği gidermek, yeniden yaralanma olasılığını azaltmak ve performansı artırmak için en etkili egzersizleri seçecekler.

Statik ve dinamik esneme gibi düzeltici egzersizler genellikle kas uzunluğundaki azalmaları ve ağrı kontrolünü ele almak için reçete edilir. Sertleşen veya hareket aralığı azalan eklemler için köpük yuvarlama gibi kendi kendine mobilizasyon teknikleri uygulanır. Stabilite ve motor kontrol egzersizleri, core ve pelvisin kontrolünü geliştirmek için kullanılabilir ve fonksiyonel kuvvet egzersizleri, bireyleri günlük yaşam görevlerine geri dönmeye hazırlamak için sıklıkla bu bileşenlerin birkaçını birleştirmek için kullanılır.

Fizyoterapistiniz size bu tür düzeltici ve fonksiyonel güçlendirme egzersizlerini içeren kişiselleştirilmiş bir egzersiz programı sağlayacaktır. Programı evde bağımsız olarak uygulama konusunda kendinize güvenmenizi sağlayacak ve tekniğinizi düzenli olarak yeniden değerlendirip ilerlemenizi ölçeceklerdir.

Fizyoterapinin kısa ve uzun vadeli hedefleri hastanın ihtiyaçlarına göre değişmekte ve programı verimli hale getirmektedir. Özelleştirilmiş PT egzersiz programı hastanın gereksinimlerine göre tasarlanır; örneğin, hareketsiz bir hastanın daha fazla esneklik eğitimine ihtiyacı vardır ve bir Kardiyak hastasının daha fazla dayanıklılık eğitimine ihtiyacı vardır; yanlış veya hatalı duruşu olan birinin Duruş Düzeltmeye daha fazla önem verilmesi gerekebilir. sadece genelleştirilmiş egzersizler yapmak, Özelleştirilmiş egzersizler kadar fayda sağlamayacaktır.

YARALANMAM İÇİN İNTERNETTE BULDUĞUM EGZERSİZLERE NE DERSİNİZ?

Bunları denemekte özgürsünüz; ancak bunların aşağıdaki gibi olacağını garanti edemeyiz:

  • Hastaya özel

  • Dokuya özgü

  • İyileşme aşamasına uygun

  • Dozaj ve parametreler uygun olmayabilir

  • Uygun teknik kullanılarak yapılır veya güvenli bir şekilde uygulanır

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)

Yazar

Şehriban Eroğlu Alır

Fizyoterapi Ve Rehabilitasyon Fzt.

Randevu al