Kızlık Zarı (Hymen,Himen)

Yazar Sevim Turhan • 7 Mayıs 2017 • Yorumlar:

Kızlık zarının anatomik olarak farklı çeşitleri vardır. Bunlardan bazıları anüler, septalı, kribriformis ve imperfore tipinde olup vajen girişinden 1-1.5 cm içeride yer alır. Bilinen bir fonksiyonu yoktur. İlk cinsel ilişkide (ilk gece, gerdek gecesi, zifaf gecesi) %80–85 kanama olur ve on dakika ile birkaç saat içinde kanama durur. İlişkiye hazır olmak ve arzulamak vajinal salgıyı arttırdığı için ilişki ağrısız olur. Kızlık zarı önceden perfore olmuşsa zamanı ve penis ya da elle perfore olup olmadığı belli olmaz.

Kızlık Zarı Tamiri – Dikimi

Kızlık zarı dikimi sosyal, kültürel, dinsel sebeblerden dolayı ilişkiden hemen sonra veya daha ileri bir tarihte yapılabilir.
Kızlık zarı dikimi sonrası ilk ilişkide kanama olur. İşlem çoğunlukla yarım saat içinde tamamlanır. Ertesi gün istirahat gerekli değildir.

Dikim öncesi jinekolojik muayne yapılarak hastanın kızlık zarının fiziksel durumu ve hastanın beklentisine göre ne yapılacağına karar verilir. Eğer gerekli olursa kızlık zarı dikimi ile birlikte daraltma da yapılır.

Doğuştan kızlık zarı olmayan ya da esnek olan (ilişkide kanamayan) durumlarda da kızlık zarı dikimi yapılarak doğal yırtılmaya çok benzeyen yırtılma sağlanır.

Kızlık zarı dikilmesinden sonra kanaması orjinal gibi olur. Kendisi yapılan tekniğe göre orjinal gibi olabilir veya olmayabilir. Hem partneriniz hem de siz ilişkide ilk defa oluyormuş gibi hissedersiniz. Kızlık zarı dikimi sonrası ilk ilişkide kanama olur ve ilişki sırasında kızlık zarı dikimi yapıldığı anlaşılmaz.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Sevim Turhan Kadın Hastalıkları Ve Doğum Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)