Kol Germe (Brakiyoplasti)

Yaşlanmayla birlikte derinin elastikiyetini kaybetmesi veya aşırı kilo alıp vermeden sonra kol bölgesinde sarkmalar meydana gelebilmektedir. Kol germe ameliyatı, koltuk altı ile dirsek arasında deri gevşekliği ve sarkması olan hastalara başarıyla uygulanabilir. Bu ameliyat gevşemiş, aşağıya doğru sarkmış kol derisini daha düzgün hale getirmeye ve germeye  yönelik yapılan bir ameliyattır. Deri sarkması ile birlikte yağ birikimi varsa kol germe ameliyatı ile birlikte yağ emme işlemi başarıyla uygulanabilmektedir..

Ameliyat genel anestezi altında yapılmaktadır ve 2-3 saattlik bir süreyi gerektirir. Ameliyat bitiminde kol bölgesine kolu saran korse bandaj uygulanacaktır. Bu bandaj iyileşmenin gelişimine bağlı olarak 4-6 hafta sürekli olarak kullanılmalıdır.

Ameliyattan sonra ameliyat bölgesinde şişme ve morarmalar olabilir. Morarmanın ve şişmenin şidettine göre 7 gün ile 15 gün içerisinde kol iyi bir görünüme kavuşacaktır. Hafif olmamak kaydıyla günlül işlerinizi bir hafta on gün içinde yapabilecek duruma gelebilirsiniz ancka fiziksel olarak normale dönmeniz zaman alacaktır.

İyileşme tamamlandıktan sonra kol içinde koltuk altından dirseğinize kadar uzanan ve normal pozisyonda durduğunuzda görülmeyecek yerleşimli bir iz olacaktır. Bu iz ilk 6 ay içerisinde kırmızı ve kahverengi olacaktır. Yara gelişimine bağlı olarak 1-2 sene içerisinde yara izi ten rengine dönecek ve sizi rahatsız etmeyecek bir konuma gelecektir. Burada unutulmaması gereken yara iyileşmesinin kalitesi yaranın iyi dikilmesi olduğu kadar genetik faktörlerinde önemli rol oynadığıdır.

 

Kol Germede Karşılaşılabilecek Riskler

Kanama
Enfeksiyon
Yara iyileşmesinde gecikme
Kötü yara iyileşmesi
Kolun iç bölesinde uyuşukluk

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Can Kopal Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)