Kombine Ağrı Tedavisi

Yazar Mehmet Murat SevenSpor Hekimi • 4 Mayıs 2020 • Yorumlar:

PROLOTERAPİ

HANGİ HASTALIKLARDA UYGULANIR?

-BAŞ-BOYUN BÖLGESİ; Fıtıklar,boyun düzleşmesi, kireçlenmeler, kas ve tendon ağrıları, boyundan kaynaklı baş ağrıları (migren benzeri)

-TORAKAL (SIRT) BÖLGESİ; Kulunç ağrıları, kireçlenmeler, kas ağrıları, fibromiyalji, miyofasiyal ağrı sendromu.

-BEL BÖLGESİ; Fıtıklar, bel kayması, kireçlenmeler, kas ve bağ dokusu ağrıları.

-KALÇA; Kireçlenmeler, kas ve tendon ağrıları, bursitler

HANGİ HASTALIKLARDA UYGULANMAZ?

Kanser,  romatizmal ve enfeksiyona bağlı eklem hastalıkları  ve kontrol altına alınamamış kanama bozukluğu olan kişilere proloterapi  uygulanmamalıdır.

 

YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Uygulamadan kaynaklanan hatalar olmadığı takdirde  bir yan etkisi yoktur.

UYGULANIŞI VE GENEL BİLGİLER

Enjeksiyonlar ortalama 3 haftada bir yapılır ve yine ortalama 2 ila 5 seansta başarılı sonuçlar alınmaktadır. Enjeksiyon sonrasında üç  gün ağrı artabilmektedir ki bu durum  tedavinin bir parçasıdır. Asla ağrı kesici kullanılmamalıdır çünkü ağrı kesiciler yeni hücre oluşumunu engeller.  Ancak  çok rahatsız edici bir ağrı oluşursa  parasetamol  (vermidon, parol tablet gibi) kullanılabilir. Hastalar enjeksiyon sonrası sürçte yara dokusu iyileşmesine katkıda bulunacak C Vitamini içeren besinler almalı ve bol su tüketmelidir. Ayrıca ilk üç gün enjeksiyon bölgesi sıcak tutulmalı ve sonrasında mutlaka egzersizlerini yapmaya başlamalıdırlar.​

PRP

Trombositten zengin plazma (PRP) tedavisi, kişinin kendisinden alınan kanın çeşitli işlemlerden geçirilerek vücutta planlanan bölgeye enjekte edilmesi yöntemidir. Hasarlı tendonların, bağların, kasların ve eklemlerin iyileşmesini hızlandırmak için kullanılabileceği gibi saç dökülmesinin durdurulması ve cilt gençleştirme gibi amaçlar için de  kullanılabilir.

Enjekte edilen madde platelet bakımından zenginleştirilmiş plazmadır. Plazma, kanın pıhtılaşmasına yardımcı olan ve platelet adı verilen özel hücreler veya başka faktör ve proteinler içeren bir kan bileşenidir. Plazma ayrıca hücre büyümesini destekleyen çeşitli proteinler de içerir. Araştırmacılar, plazmayı kandan izole ederek ve konsantre ederek platelet hücreleri bakımından daha zengin bir plazma olan PRP adlı kan bileşenini elde etmiştir.

PRP'nin hasar görmüş dokulara enjekte edilmesi yeni, sağlıklı hücrelerin gelişmesine destekler. Hazırlanan PRP'de doku büyüme faktörleri daha yoğun olduğu için, vücut dokularındaki iyileşme hızlanır.

OZONTERAPİ

 

Ozon üç oksijen atomundan oluşan renksiz, keskin kokulu doğal bir gazdır. Atmosferde zararlı ultraviyole ışınları süzücü özelliği çok önemlidir. Keşfinden sonraki ilk yıllarda dezenfeksiyon amacıyla kullanılırken yıllar içerisinde yapılan çalışmalar medikal kullanımını gündeme getirmiştir

Ozon Tedavisi Ozon-Oksijen gazından oluşan karışımın her hastaya uygun yoğunlukta ve miktarlarda verilmesi ile yapılan tedavi şeklidir.

Ozon gazı hiçbir zaman vücuda tek başına verilmemektedir. Belirli oranda oksijenle karıştırılarak uygulanır. Bu karışımda ozon gazının oranı %5’i geçmez. Ozon gazı direkt olarak damar içine verilmez.

NÖRALTERAPİ

 

lokal anestezik madde kullanılarak yapılan düzenleme tedavisidir. Amaç çeşitli alanlarda bozulmuş olan yapıların normale döndürülmesidir ve uzun süreli iyileşme sağlanır. Nöral terapide ağrıya neden olan faktörler ortadan kaldırıldığı için vücudun kendini yenileme sistemi devreye girer. Böylelikle fonksiyonlarda düzelme ve normale dönme sağlanır. Tedavi seanslar halinde yapılmaktadır. Haftada 1-2 seans uygulanabilir. Tedavi hastaya göre değişmektedir. Bozucu alan adı verilen odakları otonom sinir sisteminin tepki verdiği anormal nörolojik sinyaller yayar. Nöral terapi, iyileşmeye katkı sunan enjeksiyon tedavisidir. Kronik ağrı tedavisinde etkili bir yöntemidir. Nöral terapi, kas iskelet sistemine ait ağrılarda başarılı bir yöntem olan proloterapi ile kombine uygulanabilir.

MEZOTERAPİ

 

 Mezoterapi  cilt yenileme, anti-aging, bölgesel zayıflama, selülit, çatlaklar, lekeler, yara izleri, saç tedavisi, akut ve kronik ağrı, spor yaralanmaları, çeşitli deri hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Mezoterapi cilt altındaki kolajen ve elastin gibi yapıları uyararak etkisini gösterir. Mezoterapi; vitaminlerin, minerallerin, aminoasitlerin, enzimlerin  karışım halinde derinin orta tabakasına enjeksiyonudur. Mezoterapi tedavisi belli bir amaç için hazırlanan özel ilaçların cilt altına enjekte edilmesidir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Mehmet Murat Seven Spor Hekimliği, Ozon Terapi, Proloterapi Dr. Öğr. Üyesi

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Mehmet Murat Seven

Spor Hekimliği, Ozon Terapi, Proloterapi Dr. Öğr. Üyesi

Randevu al