KULAK AKUPUNKTUR TEDAVİSİNDE KALICI İĞNE KULLANILMALI MIDIR?

Yazar Hakan ErtokAkupunktur Uzmanı • 11 Temmuz 2017 • Yorumlar:

Resimde talihsiz bir hastanın kulak kepçesine uygulanan kalıcı iğneleri görmektesiniz.

Böyle bir duruma düşmek ister misiniz? İstemezsiniz dimi?.

İşte sürekli bu yanlışı anlatmaya çalışıyor,sizleri bu yanlış uygulama konusunda uyarmaya çalışıyoruz.Yıllar öncesine kadar, kulak akupunktur tedavisinde, bu kadar olmasa bile birkaç akupunktur noktasına bantlı kalıcı iğne uygulanmaktaydı. Ancak, yapılan bilimsel klinik çalışmalarda; bu şekilde kulağa yerleştirilen kalıcı iğnelerin, günlerce kulakta bırakılmasının hastaya klinik olarak hiçbir olumlu getirisinin olmadığı kanıtlandı ve hemen terkedildi. Fakat ne yazık ki; günümüzde hala daha bu yanlış uygulama devam etmektedir.


Günümüz modern tıbbi akupunktur tedavilerinin hiçbirinde, kulak kepçesine bu şekilde kalıcı iğne uygulanmamakta; kulakta bulunan akupunktur noktaları, dedektör adını verdiğimiz dijital elektronik cihazlarla tesbit edildikten sonra, noktanın elektrik yüküne göre altın yada gümüş iğne batırılmaktadır. Daha sonra, bu iğneler 20 dk.lık seans tedavisinin sonunda çıkarılmaktadır.

Resimde görmüş olduğunuz kulak, hemen neredeyse hiç boş yer bırakılmaksızın kalıcı iğnelerle doldurulmuş ve bunun adına da akupunktur tedavisi denmiş. Böyle bir uygulama hastaya zarardan başka bir şey vermez. Akupunktur bilimdalı tıbbın en önemli ve tıbbın tamamını kapsayan çok ciddi bir dal olup; gelişi güzel iğnelemeler hastaya  hiçbir fayda sağlamaz.

Siz siz olun, tedavi için başvuracağınız akupunktur hekimine; kulak akupunkturu da uygulayıp uygulamayacağını,eğer uygulayacaksa ne şekilde uygulayacağını yukarıda anlattıklarımın çerçevesinde  mutlaka sorun.

Aşağıdaki formülü, tıbbın sadece akupunktur dalı için değil; tüm dalları için uygularsanız çoğunlukla doğru ve yerinde kararlar vermiş olursunuz :

ARAŞTIRIN + BİLGİ EDİNİN + SORGULAYIN + AKLINIZLA ONAYLAYIN = TEDAVİYİ KABUL EDİN

Siz de talihsiz hasta olmayın!…

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)