Kulak Estetiği

Kepçe Kulak (prominent ear) Nedir?

Kulak, yumuşak kıvamlı kıkırdaktan oluşmuş ve sesin algılanması için özelleşmiş karmaşık şekilli bir organdır. Kafanın her iki yanında, göz ve üst dudak seviyesi arasında bulunur.  Kulak kepçesi arkada kafa kemiğiyle ortalama 30-35 derece açı yapar. Kulak kepçesinin kafa tasıyla 35 dereceden fazla açılanma yaparak öne doğru eğrilmesi durumuna ‘Kepçe Kulak Deformitesi’ denir

Kepçe Kulak Nasıl Tedavi Edilir?

Genel olarak iki teknikten bahsedilebilir. Her iki teknik de lokal anestezi altında uygulanır.
İlk yöntem; kulak arkasından yapılan küçük bir kesi ile kulak kıkırdağı ile kemik arasına kalıcı dikişler yerleştirilerek kulağın arkaya doğru sabitlenmesidir. 

İkinci yöntem, kulak arkasından yapılan kesilerle kulak kepçesini oluşturan kıkırdak yapının ortaya çıkarılması ve kıkırdak üzerinde yapılan kesi ve dikişlerle  kulağa şekil verilmesi esasına dayanır. İşlem her iki kulak için toplamda1 saat sürer. İşlem sonrası kulaklar 1 hafta kapalı pansumanla takip edilir. Hastanın sonraki dönemde 4 hafta süreyle tenisçi bandajı kullanarak, kulaklarını kapatması gerekir. 

Kulağın Diğer Şekil Bozuklukları Nelerdir?

Kulakla ilgili çoğu sorun gelişimseldir. Kulağın normalden büyük olması, az gelişmiş olması, kulak kepçesinin ya da kulağın hiç olmaması gibi sorunlar mevcut olabilir. Normalden büyük kulak kepçesi, kulaktan parça çıkarılarak tedavi edilir. Kulağın olmaması durumunda ise; vücuttan alınan kıkırdakların şekillendirilmesiyle yeni kulak yapılabilir ya da hazır kulak epitezleri kullanılır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Tamer Şakrak Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)