Küretaj Nedir? Nasıl Yapılır?

Diş eti hastalıklarının tedavisinde küretaj tedavisi kullanılmaktadır. Bu yöntem tedavi için seçeneklerden birisidir. Diş etlerinde yaşanan iltihaplardan kurtulmak adına başarı ile uygulanır.

Diş Eti Hastalıkları

Diş etlerinde en çok oluşan hastalık diş eti iltihaplarıdır. Ağız sağlığımıza dikkat etmek bu anlamda çok önemlidir. Ancak bazen ne kadar dikkat etsek de diş taşı oluşması mümkündür. genetik faktörler, sigara, kötü beslenme alışkanlıkları ya da diyabet gibi faktörler diş yüzeylerinde plak oluşmasına zemin hazırlar. Bu plaklar diş taşına dönüşür ve diş eti iltihaplarına yol açar.

Diş Eti İltihabı Tedavisi

Diş eti iltihabı tedavisinde ilk aşama diş taşı temizliğidir. Hafif düzeydeki diş eti iltihapları bu işlemle gidecektir. Daha sonrasında ciddi bir diş bakımı ile aynı durumu yaşamazsınız.

Ancak iltihap ilerleyerek diş köklerine doğru yayılmış olabilir. Bu durumda ise küretaj tedavisi ile tüm iltihaplar temizlenmektedir. Küretaj tedavisi nedir, nasıl yapılır merak edenler için biraz daha açalım.

Küretaj tedavisinde iltihapların tamamen temizlenmesi amaçlanır. Çünkü iltihap yayılan bir sorundur. Diş kökleri gereği kadar açılarak temizlendikten sonra tekrar yapıştırılır. Bu şekilde ciddi iltihaplardan kurtulmak mümkündür. Küretaj tedavisi bir ameliyat değildir. Daha basit bir uygulamadır. Diş kökü yüzeyindeki sorunlar kolay bir yöntemle giderilir. Ancak tedavi sonrası doktorunuzun önerilerini sıkı sıkıya takip etmekte fayda vardır.

Küretaj Tedavisi Yeterli Midir?

Diş eti hastalıkları ilerlediği zaman oldukça ağrılı bir süreç yaşatabilir. Yalnızca bununla kalmaz diş kayıplarına kadar gider. Bu yüzden mutlaka tedavi olmak gerekir. İlerleyen hastalık diş kaybını da geçerek, kemik erimelerine sebep olabilir.

Diş eti hastalıklarında küretaj tedavisi oldukça önemlidir. Kliniğimiz tarafından perodontoloji uzmanları bu işlemleri başarı ile yapmaktadır. Pek çok hastamızda küretaj tedavisi sonrası iyileşme sağlanmakta ve diş eti ameliyatlarına gerek kalmamaktadır.

Diş eti sorunlarının büyümemesi ve dayanılmaz haller almaması için mutlaka doktora gitmelisiniz. Diş eti hastalıklarının tedavisinde ağız bakım yöntemleri, temizliği oldukça önemlidir. Bu konuda doktorlarımızın tavsiyelerini atlamamalısınız. Sağlıklı bir ağız için dişlerinizin yanı sıra diş etlerinize de özen göstermelisiniz.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Tolga Gülçiçek Ağız Diş Ve Çene Cerrahisi, Diş Hekimi Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)