Küretaj Nedir Nasıl Yapılır?

Yazar Tolga Gülçiçek • 11 Ocak 2019 • Yorumlar:

Küretaj Nedir?

Merak edilen küretaj nedir nasıl yapılır sorularının yanıtı veriliyor. Öncelikle, küretaj nedir? Diş eti hastalıklarının tedavisinde kullanılan bir yöntem olduğunu söyleyebiliriz. Bu yöntem tedavi seçenekleri arasından biridir. Diş etlerinde yaşanan iltihaplardan kurtulmak adına uygulanan operasyon, başarılı sonuçların alınmasını sağlamaktadır.

Diş Eti İltihaplarında Tedavi

Diş eti problemleri içinde sıkça rastlanan sorun, diş eti iltihabının oluşması. Hem ağrılı hem de farklı problemlere yol açan bir sorun olduğundan, ağız sağlığınıza dikkat ederek bu sorunun önüne geçmek en doğrusudur. Ancak yaşanan iltihap sorununun ortadan kaldırılması için yapılacak en doğru işlemin küretaj olduğuna karar verilmesi durumunda, direkt olarak diş hekimi tarafından bu yöntemin uygulanması söz konusu olacaktır.

  • Öncelikle diş taşı temizliği yapılır.

  • Eğer diş taşı temizliği ile diş eti iltihabı yok edilmezse, küretaj uygulanacaktır.

  • Küretaj ile iltihabın tamamen temizlenmesi sağlanacaktır.

  • Küretaj ameliyat olmadığından, uygulaması diğer yöntemlere göre daha kolaydır.

Diş kökü yüzeyinde sorunların ortadan kaldırılması için diş tedavisinde küretaj yapılması söz konusu olabilir. Diş hekiminizin uygun görmesi halinde, direkt olarak iltihap sorununun bu yöntemin kullanılması ile ortadan kaldırılmasını sağlayabilirsiniz.

Küretaj Tedavisi Yeterli Olur mu?

İltihaptan kurtulmak ve diş etlerinin sağlıklı olmasını isteyen hastalar, diş tedavisi olarak uygulanan küretaj yönteminin yeterli olup olmayacağı konusunda sorular soruyor. Bakıldığında, küretajın yeterli olduğu sonucuna ulaşmak mümkün. Bu tamamen iltihap sorununun ne derece yayılmış olduğu ile ilgilidir. Ameliyat öncesinde bu şekilde bir yöntemin uygulanması, kişinin çok daha rahat şekilde diş eti iltihap problemini aşması açısından önemlidir. Diş doktoru tarafından yapılan kontroller ile uygulanacak yönteme cevap verilip verilmeyeceği tahmin edilir. Buna göre hareket edilecek olduğundan, diş eti iltihaplarında küretaj sonucu olumlu olacaktır. Doktorunuzun yapacağı başarılı bir uygulama ile diş etlerinizin eskisi gibi sağlıklı olması mümkündür.

Ağız ve diş bakımına dikkat edildiğinde, sorun tamamen çözülmüş olacaktır. Ağız sağlığına dikkat etmek önemlidir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Tolga Gülçiçek Ağız Diş Ve Çene Cerrahisi, Diş Hekimi Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)