Laminate Veneer, Kompozit Lamina Veneer

Yazar Tolga GülçiçekDiş Hekimi • 23 Mayıs 2017 • Yorumlar:

  • Kompozit Laminate Veneer nedir nasıl yapılır?

Günümüzde estetik kelimesi güzel ile eş anlamda kullanılmaktadır. Estetik, genel davranış, yüz ve beden güzelliğini korumak ve geliştirmek için kullanılan metot ve hazırlıklardır.

Diş hekimliğinde estetik; ağız ve yüz güzelliğini ve kişinin çekiciliğini arttırmak amaçlı çalışmaları içine alır. Bir yüze bakarken, detaylar tek tek algılanmaz, ancak bir uyum bozukluğu olduğu zaman, uyumu bozan bölüm göze çarpar.


Kompozit ;veneer uygulamalar ,günümüzde estetik beklentilere cevap verebilen, rahat uygulanabilen, ucuz, tek seansta sonuç alınabilen ve hastalar tarafından çok tercih edilen bir uygulamadır. Materyallerin teknik özellikleri geliştikçe restorasyonların başarısı da artacaktır.

Kısacası, direkt tip kompozit veneer restorasyonlar günümüzde estetik beklentilere cevap verebilen, rahat uygulanabilen, ucuz, tek seansta sonuç alınabilen ve hastalar tarafından çok tercih edilen bir uygulamadır. Materyallerin teknik özellikleri geliştikçe restorasyonların başarısı da artacaktır.

Güzel bir gülüş yüz estetiğinin tartışılmaz en önemli öğelerinden biridir. Dişler ve yumuşak dokularla olan uyum güzel bir gülüşün temellerini oluşturur. Gülüş estetiği sadece fiziksel görünümü iyileştirmekle kalmaz aynı zamanda kişinin psikolojisi üzerinde de çok olumlu etkiler oluşturur. Tam bu noktada gülüş tasarımı yaparak kişilere arzuladıkları gülüşü kazandırabilecek diş hekimleri çeşitli materyallerden yararlanırlar. Tedavi basamakları doğru uygulandığında ve laboratuarla koordine çalışıldığında oldukça estetik ve uzun yıllar kullanılabilecek restorasyonlar yapılabilir.

Hekimin estetik görüşü ve vaka tecrübesi de laminate veneer uygulamalarında ve gülüş tasarımında oldukça önemlidir.

 

 

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Tolga Gülçiçek Ağız Diş Ve Çene Cerrahisi, Diş Hekimi Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)