Lamine Veneer Nedir?

Adını kullanılan takma tırnak kalınlığındaki plakalardan alan Lamine veneer, yaprak porselene olarak da bilinir. Lamine veneer uygulaması dişlerin daha beyaz görünmesini ve var olan şekil bozukluklarının düzeltilmesinde kullanılmaktadır.

Lamine Veneer Nasıl Yapılır?

Lamine veneer uygulamasına geçilmeden önce kişinin diş yapısı incelenir ve kişiye uygun plakalar belirlenir. Dişlere doğal beyazlık katan kompozit uygulamasında bu aşamadan sonra diş yüzeyinde asit yardımı ile pürüzsüzlük yaratılır. Sonrasında ise daha önceden hazırlanmış olan plakalar bu bölgeye özel yapıştırıcılar yardımı ile yapıştırılır. Kullanılan yapıştırıcılar çok özel olduğundan plakaların diş yüzeyinden kayması veya ayrılması imkânsızdır. İşlem sonucunda kişi kaliteli ve ilgi çekici bir gülüşe sahip olur.

Lamine Veneer Uygulamasından Kimler Faydalanabilir?

Dişlerinde antibiyotik kullanımı, kalıtsal nedenlerden dolayı renk bozukluğu meydana gelen kişiler Lamine veneer uygulamasını en çok tercih edenlerdir. Diş görünümü için belirli bir düzeyde de bu uygulama tercih edilebilir. Kırık ve aşınmış dişlere sahip olanlar da diş estetiği açısından bu yöntemi tercih edebilecek bir diğer kesimdir.

Lamine Veneer Plakalarının Ömrü

Lamine veneer uygulamasında kullanılan plakalar porselenden imal edilmektedir. Hem lekelenmelere hem de aşınmaya karşı dayanıklı olan bu plakalar özel bir yöntem ile üretilmektedir. Lamine veneer plakaları düzgün, temiz ve diş hekimin tavsiyeleri doğrultusunda kullanıldığında oldukça uzun ömürlüdürler. Bu yüzden en iyi sonucu almak ve uzun ömürlü olarak kullanmak için kişilerin ağız ve diş bakımına özen göstermeleri gerekir.

Laminate Veneer Uygulanma Aşamaları

Lamine veneer uygulamasında geçilmeden önce diş yüzeyinin uygulama için tamamen hazır olması gerekmektedir. Bunun için dişlerinizin tertemiz olması gerekir. Sonrasında ise diş hekimi diş ölçünüzü alır. Alınan ölçü doğrultusunda hazırlanan plakalar, özel yapıştırıcılar kullanılarak diş yüzeyine yapıştırılmaktadır. Özel bir ışık etkisi ile de bu plakaların diş yüzeyinde sertleşmesi sağlanır. Kompozit veya porselen Lamine veneer işlemlerinin seanslar farklılık gösterebilir. Kompozit Lamine veneer genellikle tek seansta yapılırken porselen Lamine veneer işlenmi birkaç seansta yapılmaktadır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Tolga Gülçiçek Ağız Diş Ve Çene Cerrahisi, Diş Hekimi Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)