Lazer Destekli Diş Eti Peeling (Diş Eti Beyazlatması)

Yazar Tülay AkkolDiş Hekimi • 14 Haziran 2017 • Yorumlar:

  • Lazer Destekli Diş Eti Peeling (Diş Eti Beyazlatması)

Dişetlerine Peeling : Diş tedavisinde kullanılan lazerle dişeti peelingi yaptırmak da mümkün. Lazer ile estetik açıdan kişileri rahatsız eden dişetinde mora çalan siyah görünümün peeling yöntemiyle acısız giderilmektedir. Dermatologların yüzde yaptıkları deri soyma işlemini, biz ağızda yapıyoruz. Ağız içindeki deri de katmanlardan oluşmuştur ve kat kattır. O katmanları incelterek, soyarak, renkleşmiş üsteki tabakayı kaldırıyoruz. Böylece estetik bir görüntü sağlıyoruz.

Diş beyazlatma (Bleaching):Dişleri beyazlatmak için 4 farklı yöntem bulunmaktadır.

  1. Ev tipi diş beyazlatma
  2. Ofis Tipi (klinik ortamında ) diş beyazlatma
  3. Tek diş beyazlatma (dişin içini beyazlatma)
  4. Kombine diş beyazlatma (Hem ev, hem ofis beyazlatma)

En etkili diş beyazlatma yöntemi kombine beyazlatmadır.

Ev tipi beyazlatma yöntemi: Ağız içinden ölçü alınarak kişiye özel beyazlatma plakları hazırlanır. Hazırlanan bu plağın içine belirli miktarlarda beyazlatma jeli ( % 10–15 ‘lik karbamid peroksid) uygulanır. Plak gün içinde en az 4-6 saat kullanılacak şekilde ortalama 10-15 gün süren bir tedavidir. Ev tipi diş beyazlatmalarında dikkat edilmesi gereken husus jeli fazla uygulamamaktır aksi takdirde plak içinden taşan jel diş etlerini tahriş eder.Böyle bir durumda diş etleri hemen yıkanmalı ve e vitamini içeren bir krem tahriş olan yüzeye uygulanmalıdır.

Ofis tipi beyazlatma yöntemi: Klinikte uygulanan diş beyazlatma yöntemidir. Zaman kısıtlaması olan hastalar için uygun bir yöntemdir. Çok daha kısa sürede etkin bir beyazlama sağlar. Diş hekimi tarafından dişlerin üzerine sürülen beyazlatma jeli UV ışını ya da lazer yardımıyla aktif hale getirilir ve beyazlama ortalama 1 saat sürer. Lazerle diş beyazlatma yöntemi olarak daHem ofis hem de ev tipinin beraber uygulandığı diş beyazlatma yöntemidir. Ofis veya klinikte uygulandıktan sonra 2-3 gün ev tipi beyazlatma ile işlem desteklenir. bilinir.

  • Dişler neden renklenir?

Hayat boyu devam eden fizyolojik renklenme, Amalgam dolgu yapıldıktan sonra oluşan renklenme, Bebeklik döneminde antibiyotik kullanımı, Kanal tedavisine bağlı olarak dişin içinden gelen renk değişikliği, Kahve, çay, tütün, kırmızı şarap ve uzun süre ağız gargaralarının kullanımına bağlı olarak dişin yüzeyinin renklenmesi, Travma sonucu dişin içindeki canlı dokunun ölmesiyle dişin içindeki kanamaya bağlı olarak oluşan renklenme.

  • Diş beyazlatma kalıcı bir işlemidir?

Beyazlatma sonrasında renk zamanla kaybolmaya başlar. Bu süre hastanın renkli sıvılar (çay, kahve, şarap, kola ) ve sigara kullanımına göre değişir 6 ay ile 1 yıl arası bir zaman alır. 4-6 ayda bir 1 ya da 2 seans ile desteklenirse diş beyazlatma kalıcı hale getirilir.

  • Lazerle beyazlatma nedir?

Lazerle diş beyazlatma yöntemi mine yüzeylerine uygulanan beyazlatma ilacının aktivasyonunu sağlamak ve süreyi kısaltmak için kullanılmaktadır. Ağrılı bir işlem değildir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)