Lazer Destekli Diş Hekimliği

Yazar Erdoğan ErtekAğız Diş Ve Çene Cerrahı • 6 Haziran 2017 • Yorumlar:

  • Lazer Destekli Diş Hekimliği

Teknolojinin ilerlemesiyle diş hekimliğinde lazer kullanımı giderek yaygınlaşmaya başlamıştır. Hemen hemen diş hekimliğinin bütün bölümlerinde kullanılabilen dental lazerler diş hekimliğinin vazgeçilmez bir ekipmanı haline gelmiştir.

  • Kullanıldığı alanlar


Yumuşak doku cerrahisi: Özellikle pembe estetik uygulamalarında çeşitli dişeti şekillendirmelerinde, gömülü 20 yaş diş çekimlerinde, implant tedavilerinde, ağız içindeki tüm yumuşak doku cerrahisinde kullanılmaktadır. En büyük avantajı işlem sonrası kanama ve ağrının olmaması.

Diş eti cep tedavisi: Diş eti ceplerinin dezenfeksiyonunda kullanılan dental lazerler, cep içinde bulunan bakterileri elimine ederek dokunun tekrar sağlıklı hale kavuşmasını sağlar.
Pigmentasyon tedavisi: Diş etlerindeki kahverengi lekeler şeklinde görünen renk değişikliklerinin rengini açarak estetik bir görünüme kavuşturmayı sağlar.

Periimplantitis tedavisi: İmplantların çeşitli nedenlerden dolayı enfekte olması periimlantitis olarak adlandırılır. Bu olgu aynı diş eti cep tedavisinde olduğu gibi tedavi etmek mümkündür.

Kanal tedavisi: Enfekte olmuş diş kök kanallarının dezenfeksiyonunu sağlayarak ortamda bulunan tüm bakterileri elimine eder ve kök kanal tedavisinin başarı oranını büyük ölçüde arttırır.

Bleaching: Diş beyazlatma alnında da kullanılmaktadır.

Ağrı tedavisi: Özellikle çene eklemi ağrılarının tedavisinde kullanılır.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)