LAZER DESTEKLİ İMPLANT CERRAHİSİ

Yazar Tülay AkkolAğız Diş Ve Çene Cerrahı • 14 Haziran 2017 • Yorumlar:

LAZER DESTEKLİ İMPLANT CERRAHİSİ

  • Lazer Destekli İmplant Cerrahisi

Lazer destekli implant cerrahisinde, süre kısalır, kanama azalır, iyileşme hızlıdır ve implantta gelişen komplikasyonlar ağrı ve ameliyat işlemi olmadan kolayca giderilir.

Bunun yanında implant tedavisi uygulamalarında lazer teknolojisi ile cerrahi işlem aşamaları basitleşmekte ve tedavi genelinde zaman kazanılmaktadır. Sert dokuda, titreşim yapmaması, küçük müdahalelerde anesteziye gerek duyulmaması sebebiyle laser uygulamaları, diş hekimi korkusu olan her yaş grubu hasta için tercih edilebilir. Yine yumuşak dokuda, kanamasız operasyonlar yapılabilmesi ve iyileşmenin çok hızlı olması büyük avantajlarındandır. Özellikle çocuk hastaların tedavisinde önemli kolaylıklar sağlar.

LAZER DESTEKLİ ÇOCUK DİŞ TEDAVİLERİ

  • Lazer Destekli Pedodonti (Çocuk Diş Hekimliği)

Çocuklardaki diş çürüklerinin anestezi ve ses olmadan temizlenip, doldurulmasına yarayan diş hekimliği dalıdır.

  • Lazerle Dolgu Yapımı, Hassasiyet Giderimi,

Lazer uygulamaları ile halk arasında lazerli dolgu diye bilinen ve bir ışık kaynağı ile sertleştirilen kompozit dolgu uygulamaları birbiriyle karıştırılmamalıdır.

Lazer Uygulamasının Avantajları ve Kullanım Alanları Yeni nesil diş lazeri ile dişe ve diğer dokulara temas etmeden çalışmak mümkündür.

Bu sayede ısı titreşim ve sürtünmeye bağlı ağrı oluşmayacağı için dişi uyuşturmaya gerek kalmayabilmektedir.

Lazer ile yapılan cerrahi uygulamalarda, işlem esnasında neredeyse hiç kanama olmamaktadır. Her cerrahi uygulama sonrasında ortaya çıkabilecek komplikasyon, şişme ve rahatsızlık olasılıkları azalmakta ve daha hızlı bir iyileşme sağlanmaktadır.

LAZER DESTEKLİ DİŞETİ TEDAVİLERİ

Dişeti hastalıklarının tedavileri arasındaki en yaygın ve koruyucu yöntemdir. Diş taşı temizliğinde tartar ve plak olarak da adlandırılan diş taşlarının uzaklaştırılır. Plak yapışkan bir maddedir ve büyük çoğunluğu bakterilerden oluşur. Plağın zaman içinde sertleşmesi ile diş taşları oluşur. Plak ve diş taşları diş yüzeyine, özellikle de dişeti sınırının altında bulunan kök yüzeyine tutunurlar. Plak pürüzlü yüzeye tutunma eğiliminde olduğundan kök yüzeylerinin düzleştirilmesi gerekir. Bu işlemde tüm diş taşları temizlenir ve kök yüzeyi üzerindeki düzensizlikler giderilir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)