Lazer Lipoliz

Lazer Lipoliz

Lazer lipoliz, diod lazer ışını ile direkt yağ hücresinin zarının patlatılmasına dayalı bir yöntemdir. Vücut şekillendirme uygulamalarında oldukça yenilikçi bir tedavi olan lazer lipoliz bölgesel yağlanma ve cilt sarkması tedavisinde etkin olarak kullanılmaktadır.

Avantajları

Basen, karın ve bel gibi bölgelerin yanı sıra yüz bölgesi, kol, bacak içleri, çene altı, bacak bölgesindeki yağlanmalara karşı lazer lipoliz uygulanabilir.

Lazer lipoliz ile tek uygulamada yağlardan kurtulunabilir.

Kanama oluşmaz.

Cildin daha canlı, genç ve gergin görünmesini sağlar.

İş ve Çalışma hayatına engel teşkil etmez. Lazer lipoliz uygulamasından sonra hasta işine veya sosyal hayatına hemen dönebilir.

 

Lazer Lipoliz uygulamaları genelde tek uygulamada uygulanmaktadır. Ancak yağlı dokunun hacmine ve cilt gevşekliğinin fazlalığına göre seans sayısı arttırılabilir. Lazer lipoliz uygulamasından sonra 5 gün kadar korse kullanılması yeterlidir. Lazer lipoliz nedir? Diod lazer ışığı ile direkt yağ hücresinin zarının patlatılmasına dayalı bir uygulamadır. Aynı zamanda elastikiyetini kaybetmiş bağ dokusu ve kollajeni de parçalayıp, genç bağ dokusu ve kollajen oluşumunu arttırır.

 

Vücut şekillendirme uygulamalarında oldukça yenilikçi bir tedavi olan lazer lipoliz bölgesel yağlanma ve cilt sarkması tedavisinde etkin olarak kullanılmaktadır. Başarısı kanıtlanmış olan bu tedavi metodu dünya da 3-4 yıldır uygulanmaktadır. Bölgesel yağ fazlalıklarında, gevşek olan cildin gerginleştirilmesinde ve terlemenin yok edilmesi için koltuk altlarında uygulanan lazer lipoliz oldukça etkili bir vücut şekillendirme metodudur. Basen, karın ve bel gibi bölgelerin yanı sıra yüz bölgesi, kol bacak içleri, çene altı, bacak bölgesindeki yağlardan kanama olmadan tek uygulamada kurtulunabilir. Bu metot cildin altında biriken yağları yok eder ve aynı zamanda ciltteki kolajen üretimini arttırarak cildin daha gergin ve genç görünmesini sağlar. Klinikte bile gerçekleştirilebilen uygulama da yapılan kesi 1-2mm arasında olduğu için operasyon sonrasında izi yok denecek kadar azdır. Lazer lipoliz uygulamasından sonra hasta işine veya sosyal hayatına hemen dönebilir. Kısa sürede iyileşme sağlayan ve de bandajlama süresinin kısa olması lazer lipoliz uygulamasının avantajlarından biridir.

  • Lazer Lipoliz Nasıl Yapılır?

Öncelikle bölgesel fazlalık olan yerler işaretlenir ve lazer ışının çıkardığı ısı enerjisinden hastanın etkilenmemesi için tedavi edilecek bölgeye bölgesel uyuşturma yapılır. Yaklaşık olarak 10.15 dakikalık bekleme süresinin sonunda işlem yapılacak bölge iyice temizlenip, 1-2 mm lik bir kesi açılır. Bu kesiden lazer atımını yapacak olan fiberin içinden geçen 1 mm çapındaki kanül cilt altına sokulur. Bu kanül yardımı ile yağ birikimi olan bölgede lazer atışı yapılarak yağ hücreleri parçalanır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Ertan Günal Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)