Lazer Lipoliz

Lazer lipoliz yağın olduğu her yere uygulanabilir. Vücudumuzda yağ bölgesi olmayan hiç bir olmadığı için yüzden başlıyarak bütün ayak bölgemize kadar uygulanabilen bir cihazdır. Lazer lipoliz uygulamaları koltuk altı terlemelerinde de uygulanabilen bir işlemdir. Lazer lipoliz ile yağ hücreleri bir yandan yok edilirken uygulanan bölgede cildi bir yandan da sıkılaştırmaktadır. Lazer lipoliz uygulamalarının bu konudaki yetkinliği oldukça fazladır. Norrmal dokuyu ısıtarak sıkılaştırma sağlarken güvenle uygulama yapabilmenizi sağlar.

Lazer Lipolizin Özellikleri ?

Lazer lipoliz aslında küçük cerrahi bir işlemdir. Lokal anestezi ve/veya sedasyon eşilğinde yapılan hasta açısından oldukça rahat bir cerrahidir. Burada uygulanan yöntemde kullanılan cihaz lazer dalgasını bir cam elyafı vasıtasıyla çok ince bir kanülün (1 mm) ucuna taşıyan bir sistemden ibarettir. Tabii burada liposakşını olan hastalar açısından önemli üstünlüğü daha küçük bir delikten girmesidir. Neredeyse iğne deliği kadar bir delikten içeri giren aletin, içerde gezinirken orada bulunan yağ hücrelerini parçalaması işlemidir. Kimi zaman genel anestezi altında da lazerlipoliz işlemi tercih edilebilir. İllaki lokal anestezi şeklinde yapılacak diye bir kural yoktur.

Lazer Lipoliz ile Liposuction Arasındaki Fark Nedir?

Liposuction bir kilo verme ameliyatı değil. Bölgedeki fazlalıkların alınmasına yönelik bir işlem.. Örneğin basen bölgesinde kilo verme yöntemleri ile verilemeyen yağ fazlalıklarının vakumlanarak alınmasına yönelik olan işlemlerdir. Hastaların beklentileri ise şu liposuction işlemlerine çok vakiler ama cerrahi bir işlem olmasından dolayı doğabilecek sıkıntılardan kaçmaya çalışıyorlar. Lazer lipoliz bu aşamada devreye giriyor. Yapılan işlem esasında benzeri bir yöntemdir. Sadece liposuction işleminde yağ hücrelerinin dışarıya alınması söz konusu iken lazer lipoliz işleminde yağ hücrelerinin olduğu yerde parçalanması söz konudur.

Lazer Lipoliz Sonrası İyileşme Süreci Nasıl Olur?

Lazer lipoliz işlemi sonrasında hastayı hemen taburcu etmek evine göndermek mümkündür. Çok kısa ve çok hızlı bir şekilde yapılan bir işlemdir. Lazer lipoliz işlemi sonrasıda oldukça konforlu bir işlemdir. Lazer lipoliz sonrasında hastalar liposuction işlemi sonrasındaki gibi çok uzun korse içerisinde olmak zorunda olmadıkları için hastalarda haraket kısıtlılığı ve bundan doğabilecek sıkıntılar da daha az oluyor. Bu avantajı sağlayan ise cihazın cilt altında yapmış olduğu bir takım efektlerdir. Yapmış olduğu en önemli efekt ise uygulandığı bölgedeki yağ hücreleri bir miktar parçalanırken çevredeki açılan damarlarında aynı cihaz tarafından aynı seans içerisinde kapatılması bu durum işlem sırasında kanama olmaması sağlamakta ve kanama olmayınca iyileşme çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşiyor.

Lazer lipoliz uygulamaları karaciğer yada kronik hastalığı olan hastalarda uygulanırken dikkatli olunmalıdır. Bölgedeki yağ hücrelerinin eritildikten sonra atılma yolu karaciğer tarafındandır. Karaciğer ve kronikhastalığı olan hastalar lazer lipoliz yaptıramazlar.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Mustafa Çapar Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dr. Öğr. Üyesi

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)