Lazerle Bikini ve Koltuk Altı Beyazlatma

Bikini ve Koltukaltı Bölgesi Beyazlatması

Genital bölge zaman içinde pek çok farklı koşula bağlı olarak renk değişimine uğrayabilir. Bu renk değişimi geniş oranda beyazdan koyu kahverengi bir dönüşüm eğilimi göstermektedir. Söz konusu değişim halk arasında kararma olarak da adlandırılmaktadır. Söz konusu şikayetin çözümü için lazer ile beyazlatma işlemi uygulanmaktadır.

  • Lazer ile renk açma tedavisi
  • Genital bölge beyazlatması
  • Renk ağartma
  • Genital alan renk açma tedavisi

Bu konu da yaygın olarak tanımlamalar olarak öne çıkmaktadır. Dış genital bölgesi için yapılan bu uygulama aynı zamanda genital bölgenin sıkılışatırılmasını içinde kullanılmaktadır.

Genital Bölge Neden Koyulaşır, Kararır, Siyahlaşır?

Vulva yani dış genital alan, zaman içinde yaş ve hormonsal değişimlere bağlı olarak esmerleşebilmektedir. Esmerleşmeye neden olan ana hormon ise estrojen hormonudur. Estrojen hormonunun zengin olduğu bölgeler güneş ışığı altında esmerleşmeye yatkınlık göstermektedir. UV etkisi esmerleşmenin başlıca sebepleri arasında yer almaktadır. Hamilelik sırasında kadın bedeninde artan estrojen hormonuna bağlı olarak genital bölgede siyahlaşma şikayeti yaygın olarak görülmektedir. Esmer tenli kadınların çok daha görünür bir şekilde hissettiği siyahlaşma gebelik süresinde ortaya çıkmakta olup kalıcı bir duruma dönüşmektedir.

Dış genital bölgeyi koyulaştıran sebepler sadece hamileliğe bağlı olarak ortaya çıkmamaktadır. Diğer siyahlaşma sebeplerine baktığımızda;

  • Doğum kontrol hapları
  • Polikistik over sendromu
  • Hormonal sorunlar
  • Cilt hastalıkları

Dış genital alanı esmerleştiren diğer etkenler arasında yer almaktadır. Bazı kişilerde ise genetik yatkınlığında sebep olduğu görülmüştür. Son dönemde sıkça uygulanan lazer epilasyon işlemine bağlı olarak genital bölge de kararma sorunu da ortaya çıkabilmektedir. Ciltte yer alan melanin pigmentini aktif eden lazer ışığı kararmayı oluşturabilmektedir.

Genital Bölgenin Siyahlaşması Hangi Sorunlara Neden Olur?

Genital bölgede yaşanan siyahlaşma fizyolojik olarak her hangi bir soruna neden olmaz. Fakat bu durum tamamen psikolojik etkileri ortaya çıkartmaktadır. Zira pek çok kadın söz konusu şikayetinden dolayı cinsel yaşamının önemli derecede etkilendiğini belirtmektedir. Bu nokta da lazerle beyazlatma işlemi yapılarak etkileyici sonuçlar kliniğimiz aracılığı ile sağlanabilmektedir.

Kardondioksit Lazer ile Renk Açma İşlemi Nasıl Yapılır?

20-25 dakika arasında süren işlem lokal anestesi altında uygulanmaktadır. Söz konusu operasyonun tamamlanması için bir seans yeterli olabilirken bazı durumlarda iki seans halinde uygulanması da gerekebilmektedir. Çok nadir de olsa sedasyon anestezisi uygulana bilmektedir. İşlem temel olarak lazer ışığının etkisi ile cilt üzerinde yer alan epidermis tabakanın bölgeden uzaklaştırılmasına dayanmaktadır. Sonrasında ise cildin altında yer alan daha pembe tonlu bir yüzey ortaya çıkmaktadır. Bu sayede genital bölgede beyazlatma işlemi sağlanmaktadır. Etkinin kalıcı bir şekilde ortaya çıkması için gereken minimum süre 30 gündür. Bu süre sonunda etkiler çok daha net bir şekilde ortaya çıkacaktır.

Kozmetik Jinekolojide Ne Tür Lazer Kullanılır?

Tıp ve kozmetik dünyasında pek çok farklı tür lazerden söz etmek mümkündür. Genital bölgeye bağlı şikayetler olan renk açma, sıkılaştırma, vajina daraltma ve idrar kaçırma sorunlarının çözümü için sıklıkla Fraksiyonel karbondioksit ve fraksionel erbium lazer uygulamaları yapılmaktadır. Cilt kırışıklıkları içinde uygulanan fraksiyonel lazer uygulamaları akne izlerini silme için de yüz bölgesinde yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

Lazerle Renk Açma Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

İşlem sonrasında doktorunuzun tavsiye ettiği kremleri kullanmak yeterli olacaktır. Uygulamanın yapıldığı bölgede geçici süre ile şişme, kızarma ve kararma görülebilmektedir. Bazı durumlarda hafif miktarda su toplamasının da oluştuğu görülmüştür. Kısa süre sonra cilt kendini yenilemeye gidecek üstte bulunan bölge dökülerek daha canlı ve dolgun renkli pembe ya da beyaz deri ortaya çıkacaktır. Yenilenen söz konusu derinin çok daha canlı ve parlak olduğu görülecektir.

Genital Lazer Uygulaması Zararlı mıdır? Bir Risk Oluşturur mu?

Genital lazer uygulamasının cilt içine ilerlemesi bir kaç milimetreden fazla olmayacaktır. Bu nedenle bir zararı olduğunu söylemek mümkün değildir. Genital bölgenin işlevleri arasında yer alan doğum, cinsel istek ya da adet düzensizliği gibi sağlık ile ilgili hiç bir etkileşim oluşturmaz. Tecrübeli hekimler tarafından uygulanması gereken işlem bir risk oluşturmamaktadır.

Beyazlatma ve Sıkılaştırma Aynı Anda Yapılabilir mi?

Genital lazer uygulaması yapılırken sıkılaştırma işlemi ve beyazlatma işlemi aynı seans içinde uygulanabilir. Bu sayede hem dolgunluğun hem de beyazlatmanın aynı anda yakalanması sağlanmış olacaktır. Bu nokta da son dönemde alternatif yöntemler arasında gösterilen kremler kimyasal amaçlı peelingler popüler olmaya başlamış olsa da kliniğimizin kendi testlerinde başarılı sonuçlar alınmadığını söylememiz doğru olacaktır. Kliniğimizde uygulanan yöntemler ile genital bölgede ve koltuk altı beyazlatma uygulanmaktadır.

“Operasyon sonrasında şişlik, ağrı ya da su toplama şikayeti görülmüyorsa, bir hafta sonrasında cinsel ilişkiye girilebilir”

Lazerle Koltuk altı Beyazlatma

Son dönemde bayanlar tarafından sıkça talep edilen estetik operasyonlar arasında yer alan koltuk altı beyazlatma işlemi son derece basit ve pratik bir şekilde uygulanabilen işlemler arasında yer almaktadır. Ağrısız ve acısı bir şekilde uygulanan bu operasyon bayanlar için yaz döneminde kötü görünümün ortadan kaldırılması için son derece önem kazanmıştır. Çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan koltuk altı beyazlatma ihtiyacı hem kadınların hem de erkeklerin talep ettiği işlemler arasında yer almaktadır.

Lazerle Koltuk altı Beyazlatma İşlemi Ne Kadar Sürmektedir?

Siyahlaşmanın kapladığı alanın fiziki müdahalesinin yapılmasından sonra uygulanacak seans sayısı ortaya çıkmaktadır. Bunun için gözle muayenesi yapılmamış bir durum için seans ve işlem sayısına ilişkin bilgi vermek doğru olmayacaktır. Fakat genel olarak tüm bölgenin beyazlatılması iki koltuk altı bölgesinin iki farklı seans da yapılmasını gerekli kılabilir. Bu nokta da kişinin tercihleri ve doktorun kararı etkili olacaktır. Söz konusu bölgenin beyazlatılması işlemi genital bölge beyazlatma işleminin aksine anestezi altında uygulanmamaktadır. Bu neden anestezi uygulaması yapılmadan yapılan beyazlatma işlemi sırasında küçük miktarda yanma ve batma hissi oluşmaktadır. Kararma bir çok farklı etkenden dolayı %10 oranında tekrar edebilmektedir. Bu nokta da tedavi yeniden lazer tedavisi değil, kremlerin kullanılması ile yapılmaktadır. Lazer uygulaması ciddi bir şekilde uygulanmalıdır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Arzu Değirmenci Akar Kadın Hastalıkları Ve Doğum Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)