Lazerle Gebelik Çatlakların Tedavisi

Hamilelik de çatlakların tedavisi kadar çatlakların oluşma sebebi de önem taşımaktadır. Öncelikli olarak çatlakların doğal bir değişim olduğunu kabullenmek en doğru adım olacaktır. Hormanal değişime bağlı olarak oluşabileceği gibi, derinin gelişmesi ve kilo almak da çatlakların ortaya çıkmasının nedenleri arasında yer almaktadır. Ani kilo değişimi yaşayanlarda ve olması gerekenden çok daha fazla kilo olan bireylerde çatlaklar çok daha yoğun gözlenmektedir. Ciltte yer alan elastikiye liflerinin incelmesi en önemli etkiler arasında yer almaktadır.

Vücudun hangi bölgelerinde oluşur?

Gebelik çatlaklarının en dikkat çekici olduğu dönem son 3 aylık süreç olmaktadır. Çünkü süre içinde göbeğin maksimum düzeyde şişmesi ve buna bağlı olarak karın hizasında gerilme zirveye ulaşmaktadır. Bu nedenle doğumdan kısa süre önce fazlası ile fark edilebilir duruma gelmektedir. Fakat sürecin hamileliğin son dönemi ile ilgili bir durum olmadığını, tamamen hamilelik sürecinin etkilerine bağlı olduğunu kabul etmek doğru olacaktır.

Ciltte yer alan çatlakların öncesinde bölgede kaşıntı oluşabilmektedir. Fakat kaşıntıların gebelik sürecine bağlı olmadığını ve gebeliğin içinde yer alan diğer faktörlerden ortaya çıktığını söylemek mümkündür. Kaşıntıların yoğunlaştığı dönemlerde hekime başvurmanız tavsiye edilmektedir.

Hamilelik Çatlakları Kalıcı mıdır?

Hamilik çatlakları için genel koşullar altında kalıcı olduğunu söylemek mümkündür. Fakat çatlakların erken döneminde başlanan bir takım tedaviler çatlakların tamamen ortadan kalkmasını sağlamasa da yeni çatlaklar oluşmasını bir noktaya kadar engellemektedir.

Hamilelik Çatlaklarının Engellemek ve En aza İndirgemek Mümkün mü?

Hamilelik çatlaklarını en aza indirgemek tamamen mümkün değildir. Fakat derinin neminin ve yağının arttırılması yanı sıra lokal bölgelerde elastikiyetini koruyan ürünler ile bir miktar koruma sağlamak mümkündür.

Hamiliğe bağlı çatlakların en az görüldüğü gurup ise; Gebelik öncesinde düzenli spor alışkanlıkları olan bireyler ve sigara, alkol gibi zararlı ürünleri kullanmayan anne adayları çatlakların minimum seviyede görüldüğü kişilerdir.

Hamilelik Destek Ürünlerinin Katkısı ve Su Tüketim Alışkanlıkları

Nemlendirici ve yağlandırıcı ürünler iki farklı cilt tipi dikkate alınarak kullanılmalıdır. Zira her cilt tipinin farklı bir ürüne ihtiyacı olabilmektedir. Örneğin A- tipi cilt nemli fakat yağlı olmazken B- tipi cilt yağlı fakat nemli olamayabilir. Bu nedenle koruma maksadı ile seçilecek ürünün doktor önerisi ile kullanılması ve ürünün belirlenmesi öncesinde gerekli testlerin yapılması büyük önem taşımaktadır.

Cilt Tipine Göre Çatlak Oluşumu Fark Eder mi?

Genetik yapı vücudun bütünlüğünü ve gelecekteki ilerleyişini doğrudan etkileyen en önemli faktörler arasında yer almaktadır. Vücudun diğer bölümlerinde olduğu gibi cilt faktöründe de genetik yapının durumu cilt çatlaklarını belirlemektedir.

Gebelik süresince bir çok farklı yöntem denemesine rağmen cilt çatlaklarından korunamayan bireylerin ciltleri ise değişimleri göğüsleyemeyen bir yapıya sahiptir. Bu durumu kabul etmek ve bu yönde önlemler almak doğru olacaktır. Çatlakların oluşmasında gebelik bir etken olsa da bir o kadar önemli olan asıl unsur beslenme alışkanlıklarındaki eğilimlerdir.

Gebelikte Çatlaklarının Lazerler Tedavisi

Cilt çatlaklarının ortak özelliklerinden biri de şekil ve renkleridir. Genel koşullar altında çatlaklar daima kırmızımsı, mor, pembemsi ve gri renklerdedir. Hamilelik ve hızlı kilo alıp vermeye bağlı olarak ortaya çıkan çatlakların tedavisi için lazer tedavisi mümkün olmaktadır.

Lazerle Çatlak Tedavisi Nasıl Yapılır?

Lazer teknolojisi son dönem estetik cerrahisi için oldukça büyük bir öneme sahiptir. Çatlakların tedavisi için de kullanılan teknoloji, çatlakları tamamen ortadan kaldırmamaktadır. Bu nokta da uygulana tedavinin çatlama sorunu yaşayan iki deri yakasını bir araya getirmesine dayanmaz. Tedavi, yırtılan deri altı dokusunun görünmez hale getirilmesi ve soluklaştırılması için yapılmaktadır.

Çatlak Tedavisi Hangi Bölgelere Uygulanabilir?

Çatlak tedavisi aksi bir tedavi söz konusu değilse, çatlağın oluştuğu bütün bölgelerde uygulanabilir. Lazer tedavisi ile Göbek, bacaklar, karın, koltuk eti ve baldırlarda uygulana bilmektedir.

Çatlak Tedavsinini Evreleri

Tedavinin işleyiş süreci, öncelikli olarak derinin ısı ile şoklanması ve tedavi için uyarım yapılmasına dayanmaktadır. Lazer atışları yapılarak cilt ısıya maruz bırakılmaktadır. Söz konusu ısı da tedavi için cildi uyaran bir etken oluşturmaktadır. Söz konusu uygulamadan sonra çatlağın bir süre daha koyu bir renkte görünmesi mümkündür. Fakat seansların ilerlemesi ile birlikte dermisteki hareketler tamamlandıkça deri üzerinde görülebilir olan çatlak ve çatlak rengi ciddi oranda kaybolacaktır. Isıya maruz kalan dokuların kendisini yenileme eğliminde olması çatlak kısmının büyük oranda revize olmasını sağlayacaktır.

 

Lazer ile Yapılan Çatlak Tedavisi Acıya Sebep Olur mu?

Lazer ciltte ani ısı yükselmeleri getiren bir uygulamadır. Bu nedenle ciltte yanma ve iğne batma hissi oldukça yüksek olabilir. Genel olarak baldır ve koltuk eti gibi bölgelerde cilt yapısının oldukça inceldiği düşünüldüğünde acının çok yüksek frekansa ulaşabildiğini söylemek mümkündür. Fakat tedavinin yapılması için uygulanan lokal anestezi uygulaması ile acının hissedilmesi engellenmektedir. Lokal anestezi altında yapılan işlem sırasında hasta konforu sağlanırken çatlak sorunu da tedavi edilebilmektedir.

Lazerle Yapılan Çatlak Tedavisi Ne Zaman Etki Göstermektedir?

Lazer ile çatlak tedavisi seanslara yayılarak yapılan işlemlerdendir. Bu nedenle kesin tedavinin ve sonucun ortaya çıkması hem seanslara hem de iyileşme süresi için geçmesi gereken süreye bağlıdır. İlk lazer atışı ile çatlağın ortadan kalkacağını düşünmek doğru bir varsayım olmayacaktır. Çatlaklarda lazer tedavisinin sean sayısını belirleyen asıl unsur çatlağın miktarı, deri içinde ulaştığı derinlik, bedende yer aldığı bölge veya bölgeler gibi oldukça değişken maddelere bağlıdır. Bu nedenle kesin seans sayısı ve tedavi süresini hesaplamak için uzman hekim tarafından muayene yapılması gerekmektedir. Sonrasında ise tedavinin yapıldığı bölgelerde ortaya çıkan sonuçlar 1-2 hafta içinde görülmeye başlanacaktır. Bu nokta da lazer tedavisi için doğru adreslerin uzman hekimler ve yetkili klinikler olduğunu unutmamanız son derece önemlidir. Zira cerrahi bir operasyon olarak görülmeyen işlem son zamanlarda sıkça “merdiven altı” diye tabir edilebilecek noktalarda yapıldığı görülmektedir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Arzu Değirmenci Akar Kadın Hastalıkları Ve Doğum Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)