Lazerle İç Dudak Estetiği (Labioplasti)

İç Dudak Estetiği Labioplasti

Lazer ile iç dudak istetiği olarak da bilinen yöntem ile son yıllarda öne çıkan şikayetler arasında yer alan genital bölge ameliyatlarında devrim yaşandığını söylemek mümkün.

Büyük ve sarkık bir formda görünen iç dudağın düzeltilmesinin amaçladığı ameliyat ile iç dudakta yer alan sarkık ve fazlalık bölümlerin alınması amaçlanmaktadır.

Lazerle İç Dudak Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılır

Uygulamakta olduğumuz pek çok farklı lazer ameliyatı bulunmaktadır. Yapılacak uygulama tamamen hastanın sahip olduğu koşullara bağlı olarak şekillenirken uygulayacağımız teknik hasta ile paylaşılmaktadır. Söz konusu ameliyat uygulamasının belirlenmesi için öncelikli olarak muayene yapılması gerekmektedir.

Muayenede incelenen ilk bölge klitoris ve klitorisin etrafında olan bölgeler incelenmektedir. Hastanında bu noktada başlı başına şikayetçi olduğu bölgelerin öğrenilmesi ve hedef bölgelerin birlikte seçilmesi memnuniyet açısından faydalı olacaktır. Sonrasında bölge işaretlemesi yapılarak ameliyat öncesinde hastaya detaylı bir şekilde düzeltilecek bölge ve düzeltme yöntemi hakkında bilgi verilecektir.

Anestezi yöntemi hastanın seçimine göre şekillenecektir. Hastanın sahip olduğu bedensel koşullar göz önünde bulundurularak en doğru anestezinin seçilmesi mümkün olacaktır. Genel olarak işlemlerde lokal anestezinin tercih edildiğini ve lokal anestezinin yeterli olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

İç dudak bölgesinde daha önceden alınmasına karar verilen bölge kesilerek alınmaktadır. Bu kesim işlemi lazerle yapılmaktadır. Bu işlemde bir de prova yapılarak kesilen bölümden sonra bölgenin nasıl görüneceğine dair bilgi elde edilmiş olunur. Ayrıca varsa hala görünümü bozan noktalar işlem bitmeden önce kesilerek bölgeden uzaklaştırılır.

İç dudak bölgesine uygulanan operasyon sonrasında, bölgede estetik operasyon yapıldığını gösteren her hangi bir iz kalmayacaktır.

Lazer Labioplasti Operasyonunu Kimler Tercih Ediyor?

Lazer ile yapılan estetiğin asıl etkisi iç dudak boyutunu azaltmasıdır. Bu nedenle söz konusu bölgeden memnun olmayan her bireyin tedavi için başvurması mümkündür. Doğuştan bir sarkma yada memnuniyetsizlik olmasa da ilerleyen yaşlara ve doğuma bağlı olarak iç dudak şeklinde sarkma gözlemlenebilir. Pek çok kadın için iç dudak bölgesinin büyük olması ciddi estetik kaygılar arasında yer alabilir. Bu nedenle pek çok kadın iç dudak görüntüsüne bağlı olarak cinsel ilişki sırasında konsantrasyon sorunları ve huzursuzluk hissedebilir.

Özellikle mayo ve dar pantolonların giyilmesi gerektiğinde fazlası ile belli olan iç dudak bölgesi özellikle iş yerinde ya da günlük hayatında dar kıyafetleri giymek zorunda olanlar için oldukça büyük stres oluşturacaktır.

Operasyonun sadece estetik faydalar sağladığını söylemek eksik bir tanım olacaktır. Özellikle sıkı ve dar kıyafetler giyenler için tahriş etkisini ortadan kaldıracak ve yaşam konforunu önemli ölçüde arttıracaktır. Sarkmış iç dudak oluşması özellikle cinsel ilişki de penis ve vajina arasında kalarak ağrıya yol açabilir. Bu nedenle cinsel ilişkinin keyiften çok işkenceye dönüşeceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Lazer labioplasti tedavisi, hastanın hastanede yatmasını gerektirmeyen bir işlemdir. Bu nedenle ayakta tedavi sınıfında değerlendirmek mümkündür. Toplam işlemin 1 ila 1-5 saat arasında sürmesi kısa süre de normal yaşama dönüşü kolaylaştıracaktır. Söz konusu operasyonun yapılması vajina daraltma operasyonları ile aynı seans içinde uygulanabilir. Lazer ile yapılan operasyon sayesinde hem yüksek başarı yakalanırken hem de son derece düşük kanama ihtimali görülmektedir. Bu sayede enfeksiyon riski de azalarak birey için çok daha konforlu bir yaşamın kapısı aralanacaktır.

Lazer Labioplasti Operasyonunu en çok talep eden kadınların ortak talep özelliklerine baktığımızda ise;

  • Estetik açıdan rahatsızlığı iç dudak boyutlarına bağlı olan bireyler
  • İç dudakların boyutlarına bağlı olarak sürtünmenin arttığı ve tahrişin yoğunlaştığı bireyler
  • Dar kıyafetlerle günlük aktivitelerini gerçekleştirmeye çalışanlar, spor yapanlar ya da bisiklet sürerken acı hisseden bireyler
  • Cinsel ilişkinin acıya dönüşmesine neden olan vajina içine giren iç dudak şikayeti olan bireyler
  • İç dudakları arasında simetri sorunu yaşayan yani bir büyük ya da bir küçük dudak sahibi olan bireyler.

Lazer lapioplasti operasyonunu en çok tercih eden bireyler arasında yer almaktadır.

Lazerle Labioplasti Operasyonundan Önce Yapılması Gereken Hazırlıklar

Operasyon cerrahi müdahaleler arasında yer aldığı için, işlem yapılmadan önce bir takım hazırlıklar hasta tarafından dikkat ile ele alınmalıdır. Bu hazırlıklara baktığımızda ise;

  • Ameliyattan minimum üç gün önce genital bölgede düzenli temizlik yapılması
  • Ameliyata gelirken dar tayt ve iç çamaşırı hazır bulundurma
  • Alkol tüketimi varsa bu süre de kullanmamak
  • Şayet kan sulandırıcı ilaçlar kullanılıyorsa doktorunuzdan onay olarak minimum bir hafta öncesinde bu ilaçların kullanılmasına ara vermek için onay alınması
  • Bu süre içinde sigaranın yara iyileşmesi ve kan dolaşımına verdiği zararlardan dolayı bu süre içinde kullanılmaması ve bırakılması
  • Sürekli takip edildiğiniz bir hastalığa sahipseniz; Örneğin, Şeker hastalığı, yüksek tansiyon vb, Hastalıklara karşı ilaçlarınıza ara vermeyin. Ayrıca yaptırmak istediğiniz operasyon ile ilgili doktorunuza bilgi verin.

Lazer Labioplasti Operasyonundan Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

Operasyon cerrahi olarak iyileşmesi gereken bir yara ortaya çıkartacaktır. Bu nedenle tüm cerrahi operasyonlarda olduğu gibi Lazer Labioplasti operasyonunda da bir takım koşulların incelikle ele alınması gerekmektedir.

  • Lazerle labioplasti operasyonundan sonra antibiyotik ve krem tedavinizi aksatmayın
  • Operasyondan sonra 2 gün süre ile banyo yapmamanız gerekmektedir.
  • 2 Hafta deniz ya da havuz gibi alanlarda denize girmemeniz gerekiyor.
  • Lazerle operasyondan sonra takip eden 1 ay cinsel ilişkiye girmemeniz tavsiye edilmemektedir.
  • Operasyon sonrasında oluşacak olan şişliklerin bir iki hafta içinde normale dönmesi beklenmektedir. Aksi durumlarda doktorunuz ile iletişim kurmanız gereklidir.
  • Labioplasti operasyonundan sonra ağrı hissetmeniz normaldir. Bu nedenle ağrının engellenmesi için doktorunuzun verdiği reçete de yer alan ağrı kesicileri kullanmanız yeterli olacaktır.
  • Lazer labioplasti operasyonundan sonra bölgede ödemin büyümemesi için soğuk buz uygulaması yapılabilir.
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Arzu Değirmenci Akar Kadın Hastalıkları Ve Doğum Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)