Lazerle Vajina Daraltma, Gençleştirme

Cinsellik ve cinsel haz insan yaşamının önemli bir parçasıdır. Zor doğumlar, iri doğumlar, cinsel ilişki, kürtaj, doğumda açılan kesiler, yaşlanma, genetik faktörler gibi nedenlerden dolayı vajinada oluşan genişlemeler ve katlantı kaybı cinsel hazzı ve orgazmı yakından etkiler.

Vajindeki bu genişleme ve elastikiyet kaybı kadında cinsel açıdan kendisini yetersiz hissetmesine, utanmasına ve kendine güvenini kaybetmesine neden olur. Ayrıca partneri de genişlemeden dolayı cinsel ilişkiden daha az zevk alır ve ilişki sıklığı azalır.

Vajinada bu genişlemeler ileri düzeyde olmadığı müddetçe lazerle tedavi edilebilirler. Çok ileri düzeydeki vajinal genişlemelerde ve idrar kesesi ve rektum sarkmalarında ameliyatla vajinayı daraltmak gerekir.

Lazer vajinal daraltma fraksiyonu lazer (CO2) veya fraksiyonel erbrum lazerle (Er: Yag) yapılır. Vajina içine kanal uzunluğunun en derin noktasına kadar vajinal prob yerleştirilir. En derinden en uç noktaya kadar kişiye göre değişen enerji düzeylerinde vajina duvarlarına lazer atışları yapılır. İşlem ortalama 10 - 15 dakika sürer. Lazer ışınları vajen mukozasına uygulanan sıcağın etkisiyle bağ dokusunu uyarır ve kolajen liflerini kısaltır. Lazerle vajinal daraltmada cerrahi yolla yapılan daraltmaya göre önemli avantajlardan biri de bu daralmanın tüm vajina uzunluğu boyunca olmasıdır. Ayrıca cinsel hazzı artıran vajina mukozasındaki katlantıları da artırmaktadır.

Uygulama ağrısız ve acısızdır. Herhangi bir anestezi yöntemi uygulamaya veya uyuşturucu krem kullanmaya gerek yoktur. Genellikle 1,5 ay arayla yapılan 2 seans yeterlidir. İhtiyaca göre seans sayısı artırılabilir. İşlem sonucu oluşan etkinin en üst noktada koruması için yılda bir veya 2 yılda bir işlem tekrarlanabilir.

Ayrıca lazerle yapılan bu işlem bir vajinal gençleştirmedir. Yani daralma etkilerinden sadece biridir. Aslında daralma değil de vajinayi ideal boyutlarına getirme demek daha doğrudur. Yani dar bir vajeni daha daraltmaz ama geniş olanı normal boyutlarına getirir. Vajen mukozasına verilen lazer enerjisinin oluşturduğu ısıyla kollajen ve bağ dokusu yenilenir, sağlıklı vajinal salgılar ve bezler daha iyi salgılanır. Vajinanın enfeksiyonlara karşı direnci artar. Geçmeyen ve dirençli vajinal enfeksiyonlar tedavi edilir. Gene kötü akıntılara sebep olan rahim ağzı yarası tedavi edilir. Vajen tamamen gençleşip sağlığına kavuşacağı için yenilenir ve salgılar salgılar ve böylece vajinal kuruluk tedavi edilir. Ayrıca beraberinde idrar kaçırmada varsa aynı işlemle tedavi edilir.

Soru: Lazerle vajina estetiği riskleri var mıdır?

İşlem ameliyat olmadığı için cerrahi işlemlerde görülen kanama enfeksiyon gibi hiçbir yan etki görülmez. İç genital organları etkilemediği için doğurganlığı ve adet düzenini de etkilemez.

Soru: Lazerle vajinal daraltma işleminden sonra etki ne zaman ortaya çıkar?

Gözle görülür bir etkinin ortaya çıkması ortalama 1 ayı bulur.

Soru: Ne zaman cinsel ilişkiye girilir?

İşlemden sonra ortalama 1 hafta 10 gün arası ilişkiye girilmemelidir.

Soru: Lazer ile vajina daraltma işlemi sonrası normal hayata ne zaman dönülebilir?

Hemen günlük işlere dönülebilir. Banyo yapılabilir. Dinlenmek gerekmez. 7 - 10 gün arasında havuz ve denize girilmemelidir. Bir hafta hafif akıntı olabilir ama normal yaşama olumsuz tesir etmez.

Soru: Lazerle vajina daraltma ile birlikte diğer genital estetik operasyonlar yapılabilir mi?

Aşırı ve inatçı vajinal akıntı, vajinal kuruluk, idrar kaçırma (stres inkontinans) tedavisi, lazerle genital renk açma lazerle vajina daraltma işlemi ile birlikte yapılabilir. Ayrıca vajinoplasti (vajinal daraltma) operasyonlarından sonra işlemin etkinliğini artırmak amaçlı kullanılabilir.

Soru: Lazerle vajina daraltma işleminden sonra tekrar genişleme olur mu?

Zamanla yaşlanmanın etkisi ve dış faktörler nedeniyle işlemin etkisi azalacaktır. O nedenle yılda bir veya 2 yılda bir işlemi tekrarlamak gerekir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Arzu Değirmenci Akar Kadın Hastalıkları Ve Doğum Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)