Lazerle Vajina Daraltma Ne Zaman Uygulanmalıdır?

Sık doğum yapma, doğumların zorlu geçmesi ya da ilerleyen yaşa bağlı olarak kas yapılarındaki zayıflamalar vajinada genişlemelere yol açmaktadır. Bu durum sonucunda da ciddi cinsel problemlerin yaşandığını söylemek mümkündür. Esnekliğini kaybederek vajinanın destek dokusunun yeniden canlandırılarak sıkılaştırılması için de “Lazerle Vajina Daraltma” yöntemi uygulanmaktadır.

Lazerle vajina daraltma işlemleri “Vajinal Rejuvenasyon” olarak adlandırılmaktadır. Vajinal kanalın yeniden sıkılaştırılması ve gençleştirilmesi için uygulanan bu yöntem cinsel hazzın arttırılmasını ve orgazmın daha rahat bir şekilde gerçekleştirilmesi için uygulanmaktadır. Yani lazer tekniği ile tüm vajinanın altta bulunan destek dokusu yeniden güçlendirilmektedir. Böylece vajinanın daralması, sıkılaşması ve küçülmesi sağlanmaktadır. Tam bu noktada “Lazerle Vajina Daraltma Ne Zaman Uygulanmalıdır?”sorusuna yanıt vermek gerekmektedir.

Lazerle Vajinal Daraltma Hangi Amaçla Yapılmalıdır?

Zor doğum öyküleri, normal doğum esnasında dikişlerin iyileşmesi durumunda yaşanan sıkıntılar, iri bebek doğum öyküsü, menopoz dönemi ve aşırı kilo gibi pek çok unsurun vajen kaslarında gevşemeye yol açtığını söyleyebiliriz. Bu gevşemeler vajinal tonusun yeterli olmaması ile birlikte cinsel aktivitedeki birliktelikler esnasında her iki tarafında yeterli oranda zevk almamasına neden olmaktadır. Bu nedenle “Lazerle Vajina Daraltma Ne Zaman Uygulanmalıdır?”sorusuna verilecek öncelikli yanıt cinsel birliktelik esnasında yaşanılan sorunlardır.

Vajina genişlemelerine bağlı olarak yaşanılan orgazm sorunları ve cinsel tatminsizliklerin devamında cinsel isteksizlikler gelişmektedir.

Özetle ifade etmek gerekir ise; vajinanın sıkılaşması, gençleşmesi ve yenilenmesi amacı ile yapılan bu uygulamadaki asıl amaç hem kadın hem de erkek partnerin vajina genişlemesine bağlı olarak cinsel hayatta yaşamış oldukları sorunların mekanik etkisi ile cinsel hazzın arttırılmasıdır. Ancak lazerle vajina daraltma uygulamaları yalnızca cinsel sorunlar için tercih edilmemektedir.

İlk olarak “Lazerle Vajina Daraltma Ne Zaman Uygulanmalıdır?” sorusuna yanıt vermek gerekir ise; bu işlem herhangi bir zamanda ya da gevşemeye neden olan doğumdan 6 ila 9 ay sonrasında rahatlıkla yaptırılabilir diyebiliriz. Bu uygulama lokal anestezi eşliğinde kesi, dikiş ya da parça çıkarma gibi herhangi bir işlem gerektirmediğinden her kadın istediği zaman içerisinde lazer yöntemini tercih edebilmektedir. Ortalama 20 ilem30 dakika süren bu işlemin ardından istenilen sonuca kavuşmak mümkündür. Ancak bazı durumlarda uygulamadan bir ay sonra tekrarlanması gerekebilmektedir.

Lazerle Vajina Daraltma Kimlere Yapılır?

Cinsel hazzın azalmasına neden olan vajina genişlemede tercih edilen lazerle vajina daraltma işlemleri, bu tabloya ek olarak mesane ve rahim sarkmaları bulunan hasta grupları için de uygulanabilmektedir. Bu hasta grubunun bazılarında gülme, öksürme ve ağır taşıma durumlarında sıklıkla karşılaşılan idrar kaçırma problemleri görülebilmektedir.

Vajinal enfeksiyon geçiren hastalarda ve özellikle menopoz döneminde karşılaşılan vajinal kuruluk tablolarında da ağrılı cinsel ilişki şikayetlerinin en aza indirilmesi amacı ile Lazerle Vajina Daraltma çözüm olarak tercih edilmektedir. Bu amaçla yapılan vajina gençleşmesi ile ağrı sorunları giderilmekte ve vajinada ıslanma sağlanmaktadır. Tüm bu uygulamalar bakire olmayan ve cinsel hayatı aktif olan tüm kadınlarda rahatlıkla yapılabilir. Cinsel hazzın arttırılmasını amaçlayan bu yöntem vajinal kuruluk, vajinal enfeksiyonlar ve idrar kaçırma sorunlarının tedavisine ek olarak menopoza bağlı olarak cilt incelmesi gibi sorunlar da giderilmektedir.

Lazerle Vajina Daraltma Etkisi Nasıldır?

Lazerle Vajina Daraltma Ne Zaman Uygulanmalıdır konu başlığı içerisinde merak edilen bir diğer husus ise lazerin daraltma etkisidir. 

Özellikle cinsel birliktelik sorunlarına neden olan vajinal genişlemelerde yapılan uygulamaların ardından gençleşen ve daha elastik bir yapı kazanan vajina duvarı penisin daha sıkı kavranmasına yardımcı olmaktadır. Böylece cinsel birleşme esnasında hem kadın hem de erkeğin birbirlerini daha fazla hissederek cinsel isteksizlikten uzaklaşmalarının önüne geçilmektedir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Aykut Coşkun Kadın Hastalıkları Ve Doğum, Üreme Endokrinolojisi Ve İnfertilite Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)