Liposuction

 Liposuction; istenmeyen bölgelerde birikmiş yağ dokusunun vakumlama yöntemi ile vücuttan uzaklaştırılması işlemidir. Kesinlikle kilo verme amacıyla yapılan bir işlem değildir. Uygulamanın amacı sadece vücudun çeşitli bölgelerine kontur kazandırabilmektir. Liposuction'ın en sık uygulandığı bölgeler yanak, gıdık, koltuk altı bölgeleri, kolların üst ve iç kısımları, bel ve basen bölgeleri, uyluk iç yüzü, kalça, diz ve ayak bileği bölgeleridir. Liposuction tek başına bir tedavi yöntemi olarak kullanılabildiği gibi, diğer cerrahi tedavilere yardımcı bir işlem olarak da kullanılmaktadır. Özellikle karın germe ve meme küçültme işlemlerinde operasyon bölgesine son şeklini vermek amacıyla sıklıkla başvurulan bir uygulamadır. 
     Klasik olarak deri üzerinde açılan 2-3 mm'lik kesilerden sokulan çok ince kannüller aracılığı ile deri altına kanamayı ve ağrıyı azaltıcı özel solusyonların verilmesinin ardından yine aynı deliklerden sokulan liposuction kanüllerinin deri altı yağ dokusu içerisinde ileri ve geri hareket ettirilmesi sırasında negatif basınç uygulanarak yağ dokusunun o bölgeden uzaklaştırılması şeklinde uygulanmaktadır. Son zamanlarda kanüllerin ucuna yerleştirilen özel probların "ultrasonik" veya "laser" etkisi ile yağ dokularını parçaladığı teknikler de kullanılmaya başlanmıştır. 
     Liposuction işlemi genel anestezi eşliğinde uygulanabildiği gibi lokal anestezi ile de gerçekleştirilebilmektedir. Hastalar aynı gün evlerine dönebilmektedirler. İşlemden sonra özel bir korseyi yaklaşık 3-4 hafta kadar kullanmaları gerekmektedir. Günlük aktivitelerine hemen ertesi gün başlayabilen hastaların spor yapmaları için işlem üzerinden en az 2 hafta geçmesi uygundur.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Tugay Seküçoğlu Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)