Meme Büyütme Ameliyatı Sonrası Neler Yaşanır?

Memeleri küçük kadınlar için sıklıkla yapılan meme silikonu ameliyatı öncesi sorular ve cevaplar hakkında epey yazıldı. Ancak sonrasında yaşanacakları da bilmekte yarar var. Estetik cerrahi uzmanı Op. Dr. Defne Erkara meme büyütme sonrası hakkında bilgi verdi.

Meme büyütme ameliyatınız bitti, odanıza geçtiniz ne hissedeceksiniz ?

Ameliyat sonrası anestezinin etkisi geçince ayağa kalkıp biraz yürümelisiniz. Sonrasında size yemek verilecek. Onu yedikten sonra tuvalet vs günlük işlerinizi yapabileceksiniz. Göğüs bölgenizde ağırlık hissedeceksiniz. Sonuçta oraya ekstra bir yük gelmiş olacak. Tabi derinin, kasın onu kabul etmesi gerekecek. Bu biraz zaman alan bir süreç, kişiden kişiye bu his değişiyor. Çünkü silikon çok ağır olmamakla birlikte göğüs bölgesinde deri ve diğer dokuları iterek bir yer oluşturuyoruz. Bu yüzden onun verdiği bir gerginlik hissi, hatta hafif bir ağrı olacak. Ancak ameliyatta yaptığımız 24 saat etkili ağrı kesiciler sizi en yoğun ağrının yaşanabileceği sürede rahatlatacak.  

 

Sonrasında fazla ödem olmaması için buz uygulaması yapılır. Buz uygulamasına hemen başlamak gerekiyor. Böylece fazla şişmeden ve ağrı olmadan daha hızlı iyileşebileceksiniz. Yaklaşık üç gün içinde yapacağınız ilk banyo ile kendini epey toparlayabileceksiniz. Bu süreci daha çok istirahat ederek geçirmelisiniz. Evin içinde hafif yürüyüşleri ise ihmal etmemekte, kendi işinizi kandiniz görmenizde de yarar var. 1 ay sporcu sütyeni kullanacaksınız.

 

Bu dönemde yaşanan hislerle ilgili çeşitli sorular oluyor. Kimisi diyor ki çok çektim, kimisi diyor ki hiç ağrımadı. Bunlar neye göre farklılık gösteriyor: 

 

  • deri elastikiyetine, 

  • daha önce doğum yapıp yapmamış olmasına, 

  • memenin büyüklüğüne, 

  • göğüs kafesinin deri yapısının sert olup olmamasına, 

  • konulan protezin büyüklüğüne

 

O yüzden kimse kimseyi birbiri ile karşılaştırmamalı. Yani genellikle size muayene sonrasında doktorunuzun size vereceği bilgiler doğrultusunda daha doğru bir değerlendirme yapmanız mümkün olur.

 

1 ay kadar sauna, havuz, hamam gibi aktivitelerden uzak durmalısınız. Deniz sezonu ise yine 1 ay denize girmemekte yarar var. Gündüz saatlerinde mümkün olduğunca gölgede kalmalı ve güneşlenmemelisiniz.

 

Komplikasyonlardan korunma

 

Meme büyütme sonrası kapsül kontraktürü en istemediğimiz komplikasyon. Araştırmalar göstermiş ki bunun en önemli nedeni özellikle ilk ay alınan darbelerdir. O yüzden memeyi 1 ay çok iyi korumak gerekir. Özellikle bir yere çarpmaktan, kol hareketi gerektiren ağır iş ve sporlardan, ağır çanta vs taşımaktan kaçınmak gerekir. Yine bu darbelerden kaçınarak, kanama gibi yan etkilerden de korunabilirsiniz. 

 

Sonuç olarak: meme büyütme ameliyatı fazla sizi zorlayacak bir ameliyat değil. Ancak sonuçta genel anestezi aldığınız bir ameliyat. Anestezi alabilecek kadar sağlıklı olmanız, ameliyat sonrasında doktorunuzun tavsiyelerine harfiyen uymanız gerekir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Defne Erkara Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)