Meme Büyütme (Silikon, İmplant, Protez)

Kişinin psikolojisini ve yaşam kalitesini etkileyen silikon ameliyatı, estetik operasyonlar arasında özellikle kadınların tercih ettiği operasyonlardandır. Genetik faktörlere bağlı olarak meme dokusu azlığı, hamilelik sonrası sarkma, kanser tedavisi sonrası meme dokusundaki kayıp, meme asimetrisi gibi sorunların çözümü olduğu gibi sarkık ve küçük hacimli memelerde toparlama,meme dikleştirme işlemleri kombine olarak yapılabilir.

İmplant boyutu belirlemede önemli faktörler

Ameliyat meme dokusuna veya kas altına yerleştirilen meme protezleri ile yapılmaktadır. İmplant boyutu belirlenirken hastanın isteği göz önünde bulundurularak aynı zamanda da hastanın boyuna, göğüs kafesi genişliğine, omuz genişliğine, var olan meme dokusunun yoğunluğuna, cilt yapısına uygun beden seçilmelidir. İmplantın taban çapı ve projeksiyonu göğüs şeklini belirlemede diğer önemli faktörlerdir.
 

Silikon Şekli

Silikon implantların şekilleri temel olarak “yuvarlak” ve “damla şekilli anatomik tip” olarak iki ana grupta toplanabilir. Yuvarlak implantta silikon jel tüm alanda homojen dağıldığı için ameliyat sonrası silikon dönme hareketi gerçekleştirse dahi meme şeklinde değişiklik yaşanmaz bir diğer artısı ise memenin üst yarısında da dolgun bir görünüm sağlar. Özellikle sarkma problemi olan hastalarda dikleştirme ameliyatı ile birlikte yuvarlak implant tercih edilmesi daha uygundur. Anatomik tip silikonların taban şekli daire değildir bu sebeple implantın doğru yerleştirilmesi önemlidir. İmplantın dönmemesi amacı ile bu tip silikonlar pürtüklü yapıdadır ve genelde sıfır meme dokusu hastalarda tercih edilir.

 

Operasyon 1 -2 Saat sürer. 

 

Silikon uygulaması emzirmeye engel değildir.

Yara izleri 1 yıl içinde minimum  seviyeye iner.

 

Kas altı yerleştirilen operasyon sonrası ilk 2-3 gün kollarda spor sonrası hissedilen ağrıya benzer ağrı görülür. Daha sonra kişi günlük yaşamına devam edebilir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Mehmet Özer Kobak Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)