Meme Büyütme

Meme Anatomisi

 

Meme, yağ, glandüler ve fibroz dokulardan oluşmaktadır. İçinde kan damarları, süt kanalları, yağlar, bezler ve duyusal sinirler vardır. Memenin altında, kol hareketine yardımcı olan büyük bir kas olan pectoralis major vardır.

İnsizyon ve Yerleştirme Seçenekleri

İnsizyonlar

Meme büyütme normalde üç yaygın insizyon bölgesinden biri kullanılarak gerçekleştirilir: Meme ucunun çevresi (periareolar), meme altı kıvrımı (inframamary) veya kol altı (tranksalsiller).

· Periareolar: Bu insizyon en az belli olanıdır, ancak emzirmenin engellenmesine sebep olabilir.

· Meme altı kıvrımı: Bu insizyon meme altındaki kıvrımda gizlendiği için çok popülerdir.

· Tranksaksiller: Bu ninsizyon daha az gizlidir fakat göğüslerinde daha az bir yara izi olmasını isteyen kadınlar için en iyi seçenek olabilir. Hekimlerimiz, her bir insiyon seçeneğini size açıklayacak ve sizin için doğru olan kararı vermenize yardımcı olacaktır.

Yerleştirme

Meme büyütme sırasında, implantlar yada göğüs kasının altında (submüsküler) veya kasın üzerinde ve meme bezlerinin altında yerleştirilir (subglandüler).

Submüsküler Yerleştirme

İmplantlarınızın deri altında hissedilebilme olasılığını azaltabilir ve implantlarınızın etraftaki yara dokusunun sertleşme olasılığını yardım etmeyi sağlayabilir. Aynı zamanda bir mamogram sırasında memelerinizin görüntülenmesini kolaylaştırır. Bu yerleştirme seçeneğinin olası dezavantajları daha uzun bir ameliyat ve iyileşme süresi olabilir.

Subglandüler Yerleştirme

Büyütme ameliyatınızın daha kısa olmasını sağlar ve iyileşme süresini azaltır. Olası bir dezavantaj, implant kenarlarının deri altından daha görünüz olması olabilir. İmplantlarınız meme altına yerleştiğinde bir mamogram sırasında görüntüleme daha zor olabilir.

Hekimlerimiz sizinle bu iki yerleştirme seçeneğinin sizin kişisel ihtiyacınızla olan ilişki hakkında konuşabilir böylece hangi seçeneğin sizin için doğru olduğuna karar verebilirsiniz.

Meme İmplantı Türleri

Son 20 yıldır tüm dünyada mentor, en yüksek kalitede meme implantı üreticiler arasında lider olarak tanınmaktadır. Zengin geçmişimiz endüstrideki ilkler, yenilikçi ürün tasarımı ve çığır açam araştırmalarla doludur. Diğer üreticiler gelip geçerken mentor sürekli olarak katı kalite ve test standartlarını karşılayan veya aşan, teknolojik olarak en gelişmiş meme büyütme ürünlerini geliştirmiştir.

İçi Jel Dolu Meme İmplantları

Mentorun tüm jel implantlarında yapışkan, emniyetli ve estetik olarak hoş görünen jeller kullanılmaktadır. Üç yapışkanlık derecesinde dolgu malzemesi sunmaktayız;

· Yapışkan1, en yumuşak hissedilen jel

· Yapışkan2, biraz daha sıkı

· Yapışkan3, mentorun en sıkı jeli

Contour profile jel, doğal şeklini koruması için en yapışkan jel ile doldurulmuştur.

İçi Salin Dolu Meme İmplantları

İçi salin dolu meme implantları, ameliyat sırasında insan vücudunun çoğunu oluşturan sıvıya benzer olan bir tuzlu su çözeltisi ile doldurulur. Bir çok kadın için, implant seçimi ile ilgili en zor kısım hangi boyutta bir meme istediklerine karar vermektir.mentor’S round and contour profile spectrum implants, çıkarılabilir bir tüpü tek içi salin dolu meme implantlarıdır, hekimlerimiz prosedürden 6 ay sonrasına kadar bu dolum tüpü vasıtasıyla salin ekleyerek veya çıkararak implantlarınızın boyunu ayarlayabilmektedir.

İmplant Şekilleri

Elde etmeyi beklediniz meme şekline bağlı olarak, uzman doktorlarımız ve siz yuvarlak veya konturlu bir implant seçebilirsiniz. Konturlu implantların damlaya benzer bir şekli vardır ve hastalara daha doğal görünümlü memeler sağlayabilir. Mentor meme implantlarının değişik çıkış dereceleri vardır orta, orta plus ve yüksek. Yüksek profilli implantlar, büyük bir çıkıntı isteyen ve göğüs duvarı dar olan kadınlar için mükemmel bir seçimdir.

İmplant Yüzeyleri

Meme implant yüzeyleri düz yada pürtüklü olabilir. Düz yüzeyli implantların biraz daha yumuşak bir kabuğu vardır ve derinden hissedilme olasılıkları daha azdır. Mentorun pürtüklü yüzeyli implantları siltex olarak adlandırılır.

Meme Büyütme Ameliyatı

Normalde ameliyatınızın yapıldığı gün eve gidebilirsiniz. Tipik olarak genel anestezi kullanılır, böylece prosedür sırasında uykuda olursunuz.

Ameliyat genellikle bir ila iki saat sürer . Uzman hekimlerimiz bir insizyon yapar ve meme implantının içine yerleştirileceği bir cep oluşturur. İmplant uygun pozisyona yerleştirildiğinde, insizyon dikilerek kapatılır.

En iyi sonuçları elde etmek ve olabildiğince hızlı iyileşmenizi sağmak için , uzman doktorlarımız size kişisel ihtiyaçlarınıza en uygun cerrahi tekniklerini anlatacaktır.

Ameliyat Sonrası İyileşme Süreci

Her kadının iyileşme süreci farklıdır. Genelde meme büyütme ameliyatından sonra birkaç gün biraz ağrı olacaktır. Operasyon sonrasındaki ilk 24 ila 72 saat kendinizi en rahatsız hissedeceğiniz dönem olacaktır. Memeleriniz şişmiş ve çok hassas olacaktır. Her kadının iyileşmesi farklı olsa da yaklaşık bir hafta sonra hafif aktiviteleri yapabilirsiniz.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Bekir Atik Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Prof. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)