Meme Dikleştirme Ameliyatı

Meme dikleştirme ameliyatı, yağ ve süt bezelerinden oluşan kastan yoksun, yer çekimi, emzirme, sık sık kilo alıp verme, doğum yaşlanma ve yanlış sütyen kullanımı gibi etmenlerle birlikte sarkan memelerin yeniden estetik ve sağlıklı bir görünüme kavuşturulması ameliyatıdır.

Memelerin olması gereken yerden aşağıda yer almasına tıp dilinde pitoz denir. Pitoz durumunda memelerin içi boşalarak ya da derisi aşırı derecede bollaşarak sarkar. Sonuç olarak estetik açıdan bayanların huzursuz olmasına neden olur.

Meme hacmini değiştirmeden meme ucunun ve meme dokusunun olması gereken pozisyona taşınması işlemine mastopeksi diyoruz.

MEME DİKLEŞTİRME AMELİYATINDA İZ KALIR MI?

Mastopeksi tamamen estetik kaygıları gidermek için yapılan bir ameliyat olmasına rağmen bazı durumlarda meme küçültme ameliyatındakine benzer izler kalabilmektedir. Burada esas belirleyici olan faktör meme başının normal seviyeden ne kadar aşağıda olduğu ve memenin alt bölümündeki dokuların ne kadar sarktığıdır. Eğer meme başı olması gereken yerden 2-3 cm aşağıda ve alt bölümdeki pitoz orta derece ise; ‘periareolar mastopeksi’ denen bir yöntemle ve memede iz bırakmadan dikleştirme yapmak mümkündür. Ancak hem meme başı hem de meme dokusunda bariz sarkma mevcut ise; dikleştirme sonrası meme başından aşağı doğru düz çizgi şeklinde bir iz kaçınılmaz olmaktadır. Mastopeksi ameliyatı meme küçültme ameliyatıyla bazı yönlerdenden benzerlik gösterir.  

MEME DİKLEŞTİRME AMELİYATI NE KADAR SÜRER?

Ameliyat genel anestezi altında yapılır ve ortalama 2,5 saat sürer. Ameliyat sonrasında memelerde kan birikimini engellemek için sigorta görevi gören birer adet dren konur. Ameliyattan çıkarken memelere şekil veren özel bir sütyen giydirilir. Hastaneden aynı gün taburcu edilebilir veya bir gün misafir edilirsiniz. Ameliyattan sonra 3. gün banyo yapabilirsiniz ve aynı gün pansumanınız yenilenir. Dikişler kendiliğinden eridiği ve gizli olduğu için alınması gerekmez. Sütyeni 3-6 hafta kullanmanız gerekmektedir. Bir hafta sonra günlük yaşantınıza ve ağır olmayan bir işiniz varsa işinize rahatlıkla dönebilirsiniz. İkinci haftadan sonra hafif sporları, altıncı haftadan sonra ağır sporları yapabilirsiniz.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Ercan Demirbağ Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)