Meme Estetiği - Meme Büyütme

Tarih boyunca “meme”, kadınlığın ve bereketin simgesi olmuştur. Hem fonksiyonel açıdan, hem de estetik açıdan kadın – erkek – çocuk, tüm insanlık için vazgeçilmez bir çift anatomik organdır “meme”. Bu kadar muhteşem anlamlar içeren bu organın estetik olarak güzel görünmesi ve bu görünümü uzun süre koruyabilmek her bayanın hayalidir. Ancak genç kızlığın henüz başlarında göğüs yapısının tek yada çift taraflı gelişme geriliği sonucu meme küçük kalabilir veya emzirme sonrası yada kilo verdikten sonra ilk halinden daha küçük ve/veya sarkık bir görünüm alabilir. Bu gibi durumlarda meme dikleştirme ve/veya meme büyütmeameliyatları ile kadınlar daha dolgun, daha dik ve daha diri göğüslere sahip olabilirler.


 

     Meme büyütme silikon meme protezleri ile gerçekleştirilen bir işlemdir. Bu protezler çeşitli yapı ve özellikte olabilmektedirler. En sık kullanılanları silikon jel içeren ve pürtüklü yüzeye sahip olan protezlerdir. Bunlar da yuvarlak veya anatomik (damla) protez olarak iki yapıya sahiptir. Hangisinin tercih edileceği çoğunlukla memenin yapısına göre estetik cerrahi uzmanının ve hastanın birlikte vereceği karara bağlıdır.


 


     Silikon meme protezinin yerleştirilmesi için kullanılan kesiler meme başının etrafından, meme altı çizgiden veya koltuk altı bölgesinden yapılabilir. Meme başı etrafından yapılan kesiler meme başı etrafında bir dikiş izi bırakabildiği gibi yine aynı bölgede kısmi his kaybı ve emzirme problemlerine yol açabilir. Meme altı çizgiden yapılan kesilerde hasta meme başı ve emzirme ile ilgili hiçbir sorun yaşamazken meme altı olukta gizli kalan ve en ince bikiniyle bile görünmeyen yaklaşık 5-7 cm'lik bir dikiş izi oluşabilir. Koltuk altından yapılan kesilerde ise hastada yaklaşık 6 ay sonra neredeyse hiç dikiş izi kalmazken ameliyat sırasında ortaya çıkabilecek kanamalar hekimi biraz zorlayabilir.

 

     Bu kesilerden sonra gelelim protezleri nereye yerleştireceğimize. Bunun için iki tercih şansımız vardır. Ya meme dokusunun altına (meme dokusu ile göğüs kasının arası) yerleştirecez silikonları, yada göğüs kasının altına (göğüs kası ile kaburgaların arası). Kararı memenin yapısına göre estetik cerrahi uzmanınız vermelidir. Ancak hasta açısından önemli olan nokta şudur ki; protezi kas altına yerleştirilen hastalar, meme dokusu altına yerleştirilen hastalara göre günlük aktivitelerine başlamak için biraz daha uzun bir zamana ihtiyaç duyabilirler.

 

 

     Dolgunluğunu kaybetmiş, sarkmış veya meme başı aşağı doğru yer değiştirmiş olan memelerde silikon protez her zaman tek başına yeterli olmayabilir. Bu gibi durumlarda silikon protez yerleştirmesine ek olarak fazla cilt dokusu çıkartılıp meme başı olması gereken yere taşınmalıdır. Bu işleme "mastopeksi" ( meme dikleştirme) adı verilir.

 

     Meme büyütme ameliyatları yaklaşık 1 – 2 saat kadar sürer ve genel anestezi altında uygulanır. Ameliyattan sonra hastalar aynı gün veya bir gün sonra evlerine gidebilirler. Kesi yerleri çoğunlukla eriyebilen gizli dikişlerle dikildiğinden dikiş almak gerekmez.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Tugay Seküçoğlu Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)