Meme Estetiği - Meme Küçültme

 Plastik ve Estetik Cerrahinin bayanlara tanıdığı belki de en büyük imkan meme küçültme ameliyatlarıdır. Büyük ve sarkık memeleri uzun süre üzerlerinde taşımış olan kadınlarda sırt – boyun ağrıları, omuzlarda sutyen askısına bağlı çukurlaşmalar ve ağrılar, zamanla duruş bozukluğu ve kamburlaşmalar, göğüs altında deri tahrişine bağlı özellikle sıcak mevsimlerde artan kaşıntı ve mantar enfeksiyonuna kadar uzanan hijyenik problemler ortaya çıkabilir. Meme büyüklüğü sıklıkla 16-19 yaş gurubundaki genç kızlık dönemlerinde ortaya çıkmaya başlar. Henüz vücutlarını tanıma aşamasında olan ergenlik çağındaki kızlar bu geçiş evresinde bir de memelerinin büyüklüğü ile ilgili problemlerle uğraşmak zorunda kalırlar.  

 

     Meme küçültme ameliyatları memenin gelişimini tamamladığı 17-18 yaşlarından itibaren yapılabilir. Genellikle doğum ve dolayısı ile emzirme planlayan kişilere çok fazla önerilmez. Ancak eğer “juvenil meme hipertrofisi” dediğimiz ergenlik döneminden itibaren çok büyük memeleri olan hastalar söz konusuysa süt kanallarını daha fazla koruyabildiğimiz özel teknikler ile bu ameliyatlar yine de gerçekleştirilebilir.

 

     Estetik ve Plastik Cerrahınız ilk muayenenizde size uygun tekniği belirler ve sonuçlarını sizinle paylaşır. Her ne kadar hastalar büyük bir bıkkınlıkla “Beni ne olur bu yükten kurtarın doktor bey!” diye gelseler de beden yapısı dikkate alınarak hastanın ameliyat sonrası sahip olacağı meme boyutları ve kullanacağı sutyen ölçüsü belirlenir.

 

     Operasyondan önceki gün veya operasyon gününde memenizin üzerine belirlenen tekniğine uygun çizimler yapılır. Ameliyat genel anestezi altında gerçekleştirilir ve yaklaşık üç saat sürer. Bazı durumlarda özellikle koltuk altı bölgesine şekil verebilmek için liposuction da uygulanabilir. Ameliyat bitiminde koltuk altı bölgesinden çıkan drenler yerleştirilerek buralarda toplanması olası kan ve sıvının vücuttan uzaklaştırılması sağlanır.

 


     Kullanmış olduğumuz teknikler sayesinde meme başı olması gereken noktaya getirilir ve memenin sarkmış olan dokusu yukarı taşınarak memeye sanki silikon yerleştirilmiş gibi dolgun bir görünüm kazandırılır. Bu sayede hastalar sadece memenin yükünden kurtulmakla kalmaz aynı zamanda estetik bir meme yapısına da kavuşmuş olurlar.

 

     İşlem sonrasında meme başınızın çevresinde, meme başınızdan meme altı oluğuna inen ve meme altı olukta uzanan bir dikiş izi olur. Bu iz zamanla azalır ve silikleşir. İzin büyüklüğü her hastaya göre değişir. Az miktarda meme dokusu çıkarılan hastalarda meme altı olukta dikiş izi bırakılmazken büyük miktarda meme dokusu çıkarılan hastalarda koltuk altına kadar uzanan bir dikiş izi kalabilir.

 

     Ameliyattan sonra hastalar 1 veya 2 gün hastanede takip edilir. Başlangıçta özellikle meme başında hissizlik olup bu zamanla kısmen geri dönecektir. Göğüslerinizin son şeklini alması birkaç ay sürer. Bu süre boyunca sürekli sutyen kullanmanız uygun olur. Günlük faaliyetlerinize bir iki gün sonra başlayabilirsiniz ancak kol ve göğüslerinizi zorlayıcı hareketlerden kendinizi korumanız gerekir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Tugay Seküçoğlu Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)