Meme Küçültme Sonrası Emzirme Mümkün Mü?

Aşırı büyük memeler boyun ve sırt ağrılarına, meme altında yaralara neden olabilir. Kıyafet seçiminde zorluk yaratarak kişinin kendi bedenini beğenmemesini sağlayarak özgüven eksikliği yaratabilir.

Meme küçültme ameliyatı kimler için uygundur?

Memenin gelişimini tamamladığı 17 yaşından itibaren ihtiyacı olan her kadına meme küçültme ameliyatı yapılabilir. Fizik tedavi ile gerilemeyen boyun ve sırt ağrıları olanlar uygun adaylardır. Meme büyüklüğü nedeniyle giydiklerini beğenmeyen kişiler ameliyattan oldukça fayda görürler.

Meme küçültme ameliyatı kimlere uygulanamaz?

Kontrolsüz kronik metabolik hastalığı olanların, anestezi açısından risk taşıyan kişilerin meme küçültme ameliyatı olması uygun değildir.

Meme küçültme ameliyatı sonrası kaç günde günlük yaşantıya geri dönülür?

Genel anestezi altında yapılan ortalama 3 saatlik ameliyat sonrasında hastalar genellikle 1 gün hastanede takip edilir. Ameliyattan sonra ağrı kesicilere cevap veren ve birkaç günde gerileyerek kaybolan ağrıları olabilir. Meme küçültme ameliyatı sonrası hastalarıma kendilerini çok zorlamadan günlük yaşantılarına bir an önce adapte olmaya çalışmalarını öneriyorum. Genel olarak ameliyat sonrası işe dönüş süresi 7-10 gündür.

Meme küçültme ameliyatında uygulanan teknikler nelerdir?

Meme küçültme ameliyatlarında ameliyat tekniği memenin büyüklüğü, hastanın yaşı, ek hastalık varlığı göz önünde bulundurularak belirlenir. Genel olarak ameliyat tekniklerini meme başı koruyucu ve meme başının korunmadan çıkarılıp ameliyat sonunda memeye adapte edildiği yöntemler olarak 2 gruba ayırabiliriz. Genellikle meme başının çıkarılmadan yani meme bezi ile bağlantısının devam ettiği, çevredeki ve alt bölgedeki fazla meme dokusunun çıkarıldığı teknikleri tercih ediyoruz. Aşırı büyük memelerde, fazla miktarda sigara kullanımı, kontrolsüz şeker hastalığı gibi yara iyileşmesini bozan durumlarda meme başı koruyucu küçültme ameliyatları uygun olmayabilir. Bu hastalarda meme başının fazla meme dokusuyla beraber çıkarılıp meme küçültme ameliyatının sonunda yeni yerine deri yaması şeklinde adapte edildiği küçültme teknikleri uygulanmalıdır.

Meme küçültme ameliyatı emzirmeye engel mi? 

Meme başının korunduğu meme küçültme ameliyatlarında süt bezleri, süt kanalları ve meme başı arası bütünlük korunur. Ameliyat sonrası dönemde emzirme devam eder.

Meme küçültme ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmelidir?

Meme küçültme ameliyatı sonrası dikiş hatlarına yara dudaklarını bir arada tutan özel bantlar yerleştirilir ve cerrahi sutyen takılır.Cerrahi sutyenin morluklar ve şişlikler yatışana kadar 1- 1.5 ay takılması önerilir. 1-2 gün sonra pansuman yenilenir, meme içinde kan birikimini engelleyen direnler çekilir. 4 hafta ağır aktivitelerden kaçınılması gerekir. Memenin son şeklini alması 2-6 ay sürebilir. Bu süreçte hastaya sabırlı olmalıdır.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

İlgi Dinçok Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

İlgi Dinçok

Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al