Meme Küçültme

Estetik meme küçültme ameliyatı, kadının dış görünümünü düzeltmek amacıyla yapılan kozmetik ameliyatlardan biri gibi gözükmekle birlikte aslında estetik değil rekonstrüktif bir ameliyattır. İriliğin şiddetine bağlı sarkık bir meme, kadında sırt ve boyun ağrılarına, solunum sıkıntısına neden olabilir. 

Meme küçültmeyle ilgili birçok teknik tanımlanmıştır. Hangi teknik uygulanırsa uygulansın amaç ideal görünümü elde etmeğe yöneliktir.  Bu ameliyatta tarafımızdan uygulanan yöntem hastanın yaşına ve memenin büyüklüğüne bağlı olarak hazırlanan bir algoritma ile belirlenmektetir.


BU AMELİYAT İÇİN UYGUNMUYUM

Yapılacak muayene sonucunda memelerinizin büyüklüğü, şekli, derinizin durumu, yaşınız, evlilik ve çocuk sahibi olup olmayacağınız, meme başının yeni yeri vb durumlar sizinle tartışılacaktır.

NE TÜR ANESTEZi UYGULANMAKTADIR?

Ameliyat donanımlı bir hastanede ve genel anestezi altında yapılmaktadır.

AMELİYAT SÜRESİ NE KADARDIR?

Ameliyat 2,5 - 4 saat sürer


AMELİYATTAN SONRA NELER OLMAKTADIR? 

Genellikle her iki memeye dren adı verilen vakumlu bir sistem yerleştirilir ve 24-72 saat içinde çıkarılır. Meme başı üzerine ayrı pansuman konur. Pansuman 2 gün sonra açılarak yara kontrol edilir. 7 gün sonra sargılar açılır. Hastanede 1-3 gün kalınır. Hastaya 6 hafta korse sütyen giydirilir.

AMELİYATTAN HEMEN SONRA NE GİBİ DEĞİŞİKLKLER BEKLEMELİYİM? 

Erken dönemde şişlik olacaktır, meme başınnda his kaybı ve deri üzerinde morumsu renk değişiimi görülebilir. Bunlar kısa sürede kendiliğinden kaybolur.

YARA İZİ NASIL OLMAKTADIR?

Hangi yöntem uygulanırsa uygulansın meme başı etrafında kesinlikle iz kalır. Buna ek olarak, uygulanan yönteme göre meme başının alt kenarının orta kısmından aşağı doğru  bir iz daha kalmaktadır. Genç hastalara ve orta büyüklükte  memesi olan hastalarda vertikal mammoplasti dediğimiz sadece meme başı çevresinde ve oradan meme altına dik seyreden bir iz bırakan yöntem uygulanır. Ancak çok iri memelerde ve 45 yaş üstü hastalarda  bu izin yanında memenin altında bulunan ve ters T dediğimiz iz kalmaktadır. Bu iz zamanla belli belirsiz hale gelebilir. Hastanın ten rengi ve genetik yapısı izin şeklini ve yapısını etkileyen önemli bir faktördür.

AMELİYAT ESNASINDA VE SONRASINDA NE GİBİ PROBLEMLERLE KARŞILAŞABİLİRİM?

Her ameliyatta olduğu gibi meme küçültme ameliyatının da bazı riskleri vardır. Kanama: Nadir bir durumdur, ameliyat sırasında veya ameliyat sonrası dönemde görülebilir. Ameliyat sonrası, memelere konan dren hem kanama olup olmadığını takip etmek, hem de az da olsa kanın meme dokusu içinde toplanmasını önlemek içindir. Enfeksiyon: Son derece sıra dışı bir durumdur. Ameliyatın hemen başında ve sonrasında koruyucu antibiyotik kullanılmaktadır. Meme başı ve deri duyarlılığında değişme: Bu bölgelerin duyarlılığında geçici olarak azalma ortaya çıkabilir.Yara İyileşmesinde Gecikme; Bu ameliyatlardan sonra klinik olarak yaranın 12-14 günde kapanması öngörülür. Ancak bazen enfeksiyon, dolaşım problemleri, kişinin sigara alışkanlığı, kronik hastalıklar gibi nedenlerle yara iyileşmesi sapma gösterebilir. Bu sapmanın ciddiyetine göre pansumanlara devam edilebilir yada yeni bir cerrahi müdahale gerekebilir. Yara İzleri;  Her cerrahi işlem iz bırakarak iyileşir, çoğu zaman izlerin niteliği önceden tayin edilemez. Bazı durumlarda izler fark edilmez iken, bazı hastalarda deri ve derin dokular içinde nedbe oluşabilir, hatta bazı hastalarda cerrahi düzeltme veya diğer tedavilere başvurmak gerekebilir.. 

NE KADAR SÜRE İÇERİSİNDE NORMALE DÖNEBİLİRİM?

Hasta 10 – 15 gün sonra işine dönebilir. 3 ay aşırı sporlardan uzak durması önerilir. Estetik meme küçültme ameliyatı genel olarak iyi ve kalıcı sonuç veren, kişinin ve eşinin ruh sağlığını düzelten onları yaşama daha bağlı hale getiren, özellikle kadının giyim tarzını kolaylaştıran bir ameliyattır. Yeni şekillendirilmiş meme uzun süre dayanıklı olur, ancak kilo değişiklikleri, gebelik, emzirme ve yerçekimi, memede hacim artışına ve sarkıklıklara neden olabilir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Can Kopal Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)