Menopoz Döneminde Yaşam Tarzı ve Evde Yapılabilecekler

Menopozla ilişkili birçok belirti ve semptom geçicidir.

Etkilerini azaltmaya veya önlemeye yardımcı olmak için şu adımları izleyebilirsiniz.

Sıcak basması, terleme

Katmanlar halinde giyinin, soğuk bir bardak su için veya serin bir yere gidin. Sıcak basmalarınızı neyin tetiklediğini kesinleştirmeye çalışın. Birçok kadın için tetikleyiciler sıcak içecekler, kafein, baharatlı yiyecekler, alkol, stres, sıcak hava ve hatta sıcak bir oda olabilir.

Vajinal rahatsızlığı azaltın

Reçetesiz, su bazlı vajinal yağlayıcılar ( K-Y jel, diğerleri), silikon bazlı kayganlaştırıcılar veya nemlendiriciler kullanın. Gliserin içermeyen ürünleri seçin, bu kimyasallara karşı hassas olan kadınlarda yanma veya tahrişe neden olabilir. Cinsel olarak aktif kalmak, vajinaya kan akışını arttırarak da yardımcı olur.

Yeterli uyku almak

Uyumaya zor hale getirebilecek kafeinlerden kaçının ve uykuyu kesebilecek çok fazla alkol almayın. Yatmadan önce olmamak şartıyla gün boyunca egzersiz yapın. Sıcak basmaları uykunuzu bozabilir ve yeterli dinlenemiyor olabilirsiniz.

Pratik dinlenme teknikleri

Derin nefes alma, tempolu solunum, masaj ve progresif kas gevşetme gibi teknikler menopoz semptomlarının azalmasına yardımcı olabilir. Farklı dinlenme alıştırmaları üzerine bir dizi kitap, CD ve çevrimiçi teklif bulabilirsiniz.

Pelvik tabanınızı güçlendirin

    Kegel egzersizleri denilen pelvik taban kas egzersizleri, bazı idrar kaçırma şekillerinde yararlı olabilir.

Dengeli bir diyet uygulayın

    Çeşitli meyveler, sebzeler ve kepekli tahıllar. Doymuş yağları ve şekerleri sınırlayın. Günlük gereksinimleri karşılamanıza yardımcı olmak için kalsiyum veya D vitamini takviyesine ihtiyacınız varsa doktorunuza danışın.

Sigara içmeyin

    Sigara içmek kalp hastalığı, inme, osteoporoz, kanser ve diğer bir dizi sağlık sorununuzu artırır. Ayrıca sıcak basmaları artırabilir ve daha önceki menopoz şikayetlerini geri getirebilir.

Düzenli egzersiz

    Kalp hastalığı, diyabet, osteoporoz ve yaşlanma ile ilişkili diğer hastalıklara karşı korunmaya yardımcı olmak için düzenli olarak fiziksel aktivite veya egzersiz yapın.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Özay Oral Kadın Hastalıkları Ve Doğum, Üreme Endokrinolojisi Ve İnfertilite Prof. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Özay Oral

Kadın Hastalıkları Ve Doğum, Üreme Endokrinolojisi Ve İnfertilite Prof. Dr.

Randevu al