Mezoterapi Uygulamaları

  • Mezoterapi Nedir?

Mezoterapi ilaçları; ağrı veya hastalıkları, vücutta bulundukları yere lokal olarak uygulanan mikro enjeksiyonlar yoluyla uygulayan ve tedavi eden bir tıbbi uygulamadır. Latince "meso=orta" ve "terapi=tedavi" kelimelerinden meydana gelmiş olup "orta deri tedavisi" anlamındadır.
 
Ağız yoluyla ya da kas veya damar içine yapılan enjeksiyonlar yoluyla yapılan tedavilerde, alınan ilaçların, aldığınız miktarlarının tümü, ilgili hedef organa kadar ulaşamamaktadır. Çünkü ilaçların emilimi sırasında bir kısmi emilmeden parçalanarak atılır. Bu yüzden alınan ilacın etkisi sınırlı kalmaktadır. Ayrıca sistemik yolla alınan ilaçlar kan yoluyla tüm vücuda yayılabildiği için hastalıkla ilgisi olmayan ancak o ilaçtan etkilenebilecek diğer organ ya da dokularımızı da etkileyecektir ve istenmeyen yan etkiler oluşabilecektir.
 
Mezoterapi yönteminde ise sadece sorunlu bölgeye küçük miktarlarda yapılan mikroenjeksiyonlar yapılarak istenmeyen yan etkiyi en aza indirerek problemi çözmek hedeflenmektedir. Uygulanacak bölge temizlendikten sonra, bölgesel etkili kremler ile uyuşturulur. İşlem çok kısa ve ince iğne uçları kullanılarak uygulanır.

  • Hangi Durumlarda Uygulanır? 

Mezoterapi plastik cerrahide özellikle saç dökülmesi ve saç sağlığı için saç mezoterapisi,
Yüz bölgesinde; leke tedavisi ve ciltte aydınlanma lifting etkisi, yeniden canlandırma, nemlendirme için kullanılmaktadır.
Bölgesel zayıflama için uygulanır.
Hangi Durumlarda Uygulanmaz?
 
İleri Derecede Kalp Yetmezliği
Kontrolsüz Diyabet
Böbrek Rahatsızlıklarında
Kan sulandırıcı kullanan hastalarda uygulanması çok uygun değildir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Dilek Bağdatlı Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dr. Öğr. Üyesi

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)