Mezoterapi

Yazar Sevgi Şükran Ekmen ÇavuşDermatolog • 22 Şubat 2018 • Yorumlar:

Mezoterapi, 1952 yılından bugüne kadar devam eden bir medikal estetik tedavisidir. Mezoterapide, uygulama yapılacak olan bölgeye göre farklı kombinasyonlarda hazırlanan kimyasal veya bitkisel ürün karışımlarının derinin altına küçük dozlarda ve çoklu iğne girişleri ile enjekte edilmesi esastır.
Uygulama alanları oldukça fazla olan Mezoterapi uygulamasında en çok gerçekleştirilen selülit tedavisi, bölgesel zayıflama uygulamaları, saç dökülmesine ve saç derisinin güçlendirilmesine yönelik uygulamalar olduğunu söyleyebiliriz.

Mezoterapi uygulamasında kullanılan vitamin, aminoasit, enzim ve mineraller gibi etken maddelerin karışımlarının dermiste sorunun olduğu bölgeye uygulandığı ve düşük miktarlarda enjekte edildiği için, bütün vücuda yayılmadan ve çok daha az miktarlarda kullanılması sağlanır. Bu sayede, kullanılan etken maddelerin etki gücü artarken bu etken maddelerden kaynaklanabilecek yan etki olasılığı da azalabilir.

Mezoterapi uygulamaları uygulamaya ve uygulanan bölgeye göre değişmekle birlikte ortalama 1-2 hafta ara ile toplamda 2 ile 8 seans arasında gerçekleştirilen uygulamalardır. Elde edilen sonuçlara göre yaklaşık 6 ayda bir tekrarlanırsa, sonuçların kalıcılık süreleri uzayabilir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)