Mezoterapi

Yazar Neslihan Üstün YükselMezoterapi Uzmanı • 24 Haziran 2020 • Yorumlar:

Mezodermden köken alan cildin, derm tabakasına ilaç enjeksiyonu yöntemidir. Amaca uygun olarak seçilen ilaç karışımları bölgesel, küçük dozlarda, özel iğneler ve özel tekniklerle verilmektedir. Mezoterapi ile birçok hastalık tedavi edilebilmektedir.

Tüm vücut ağrıları

Eklemlerdeki dejenerasyona bağlı ağrılar

Bağ dokusuna ait hastalıklar

Akut ve kronik yumuşak doku travmasına bağlı ağrı, kızarıklık, şişlik durumlarında

Miyofasiyal ağrı sendromunda

Migren baş ağrılarında

Ödemlerde

Keloid, Alopesi(kellik), akne(sivilce) tedavisinde

İmmün sistemi geliştirmek için

Artirit ve Romatoid artirit durumlarında

Hipertansiyonda tedavi amaçlı kullanılmaktadır.

 

Mezoterapi birçok  hastalık tedavisinde kullanılabildiği gibi toplumda daha sık olarak estetik uygulamalar ile tanınmaktadır. Bu alan üç gruba ayrılmaktadır.

  1. Saç Mezoterapisi

  2. Anti-aging amaçlı mezoterapi (kırışıklık, leke tedavisi, lifting tedavisi, yara izi tedavisi)

  3. Bölgesel mezoterapi (Lipoliz, selülit giderme, stria-çatlak tedavisi)

Saç Mezoterapisi: Mezoterapi işleminin saçlı deriye uygulanmasıdır. Bu işlem sayesinde saç dökülmesi engellenir. Saç folükülleri daha güçlü hale gelir. Saçların dış etkenlere karşı (hava kirliliği, toz, mevsim değişimleri... vb durumlarda) daha güçlü olmasını sağlar. Saç derisindeki yağlanma, kepeklenme ve hassasiyet durumları giderilir.  

Anti-aging amaçlı mezoterapi:  Vücudun hemen hemen her bölgesinde anti-aging amaçlı mezoterapi uygulanmaktadır. Yüz, boyun, dekolte bölgesi, sırt, eller, dış genital bölge, bacak ve kollar gibi birçok vücut bölgesinde mezoterapi işlemi uygulanmaktadır. Bu tedaviler ile  hastalarda kırışıklık tedavisi, skar(yara izi )tedavisi, sarkma tedavisi, sivilce izi giderme, renk açma, vücutta yeniden yapılandırma yapılabilmektedir.  Bu maddeler normalde vücudumuzda bulunmakta olup, yaşla birlikte azalmaktadır. Eksik olan maddeler vücuda verilince de her türlü yaşlanma etkisi gerilemektedir. Sonuç olarak; genç elastik bir cilt, cilt tonunun eşitlenmesi, kırışıklıkların giderilesi, lifting, parıltılı bir cilt elde edilmektedir.

Bölgesel Mezoterapi: Bölgesel mezoterapi ile vücudumuzda toplanmış birikim yapan yağlı alanlara lipoliz(yağ eritme) uygulanabilir. Ayrıca sellülitli (portakal kabuğu görünümü) bölgelere işlem yapılabilir. Doğum sonrası  ya da hızlı kilo alma sonucu oluşan çatlakları tedavi etma amaçlı bölgesel mezoterapi uygulanmaktadır. Ayrıca  kilo verme sonucu oluşan sarkık alanlara toparlanma amaçlı uygulamalar da yapılmaktadır.

Sağlıklı günler dilerim.....

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Neslihan Üstün Yüksel Akupunktur, Ozon Terapi, Mezoterapi Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)