Mezoterapi

Yazar Emine Özge AyabakanDermatolog • 11 Nisan 2017 • Yorumlar:

Vitamin, aminoasit, mineral, enzim ve bazı ilaçların karışım haline getirilerek deri veya yağ dokusunun altına enjekte edilme işlemidir. Rahatsızlığın olduğu bölgeye hızlı şekilde ulaşılır ve tedavi etkinliği - verimlilik artar.

Mezoterapinin Avantajları:

Bölgesel (Lokal) uygulama imkanı

Yan etkilerinin çok az olması ve düşük maliyeti

İlaçların yeterli dozlarda ve hekim tarafından verilmesi

 

Kullanıldığı Alanlar:

•Lifting-cilt gençleştirme

•Saçlı deri mezoterapisi; saç dökülmesini durdurmak, var olan saçın kalitesini arttırmak ve yeni saç çıkışlarını aktif hale getirmek amacıyla kullanılır.

•Mezoterapi selülit, vücut yağ azaltılması, vücut şekillendirme, kilo kaybı sağlanır.

•Akne tedavisi

•Göz torbaları

•Cilt çatlağı ve skar doku tedavileri

•Varis Mezoterapisi

•Kronik Ağrı Mezoterapisi –zona sonrası ağrı tedavisi

Genelde ağızdan alınan ilaçlar kısmi bölgeleri hedef alamaz oysa mezoterapi sorunlu olan bölgeye direk uygulandığı için yan etki de oluşmaz.

 

Mezolifting (Yüz Mezoterapisi)

Yüz derisinin yaşlanmasının ilk belirtileri ince çizgi ve kırışıklıkların belirginleşmesi ile ortaya çıkar.

Yüz, boyun, dekolte ve ellerde uygulanabilen mezolift, orta yaş üstü, yıpranmış cilde sahip, düzensiz beslenen, cildi kuru olan veya ciltte sarkma gibi sorunlarla karşılaşan kişilerde belirgin sonuçlar verir.

Cildin altına enjekte edilecek vitamin, protein, hücre yenileyici, dolaşım düzenleyici gibi bir ilaç karışımıyla uygulanır. Çok ince bir enjektör sayesinde derinin altına karışım enjekte edilir ve bu işlem ortalama 20 dakika sürer.

3 ile 6 seans arasındaki uygulamalarla cildin toparlanması ve canlanması sağlanır. Sonrasında rahatça günlük yaşantıya devam edilebilir, yüzde oluşan hafif kızarıklığı gidermek amaçlı makyaj dahi yapılabilmektedir.

Yüz mezoterapisi ile cildin sağlıklı, canlı ve olabildiğince genç kalması sağlanır.

 

Mezoterapi İle SELÜLİT Tedavisi-BÖLGESEL ZAYIFLAMA

Selülit konusunda en etkin tedavilerden biri mezoterapidir. Bölgesel yağların düşmanı olan yararlı ilaçlar ve minerallerin deri altına uygulanmasıyla, egzersizle desteklenerek hastanın daha çabuk sonuç almasına yardımcı olur

Bacaklar, kollar, ve karın bölgesinde uygulanabilen mezoterapi, zor kilolardan da kurtulmayı sağlar.

Mezoterapi ile bölgesel incelme uygulamasında yağ eritici, dolaşım düzenleyici karışımlarla yağ hücreleri sıkıştığı yerden kurtulur zamanla incelme sağlanır. 1 aylık süre içinde 1 veya 2 beden incelme hedeflenir.

Selülit mezoterapisi ile derinin orta katmanına ilaçlar enjekte edilir. Çok ince uçlu iğneler sayesinde ağrısız, yan etkisi olmayan ilaçlar hedef bölgeye gönderilir. Dokularda oluşmuş ödemi çözer, kan toplanmalarını önler, bozulmuş lenf ve kan dolaşımını düzenler. Hücreler uyarılarak yağların yakılması ve parçalanması sağlanır. Kan dolaşımındaki artış sayesinde de yağ artıkları kolayca atılır.

Selülit mezoterapisi mutlaka uzman doktor tarafından uygulanması gereken bir yöntemdir.

Selülit mezoterapisi ortalama 20-30 dakika sürer ve beklenen etki 10-15 seans aralığında alınır. Sonrasında 1 yıl içinde 1 veya 2 kez uygulanması tedavin koruma aşaması için yeterlidir. Tedavi sonrası günlük hayatınıza devam edebilirsiniz.

 


SAÇ MEZOTERAPİSİ

Saçlı deri mezoterapisi;saç dökülmesini durdurmak,var olan saçın kalitesini arttırmak ve yeni saç çıkışlarını aktif hale getirmek amacı ile aralıklarla saçlı deriye uygulanır..

Kıl foliküllerinin kanlanmasının arttırılması daha iyi beslenmelerine ve gelişmelerine yardım eder.Minoksidil, finasterid, dutasterid, biotin, x-adn, organik silisyum, d-pantenol gibi ajanlar ile beraber aminoasitler, vitaminler mevcuttur. Bunlar tek başlarına veya kombinasyonlar tarzında uygulanır.

Saç köklerine mezoterapi tabancası ya da drekt uygulama ile kan dolaşımını hızlandırarak ve kökleri besleyerek saç sağlığına destek verilmiş olur.

Mezoterapi uygulaması kişiye göre değişmekle birlikte genelde ilk ay haftada 1 kere, takip eden dönemde ise 3 ayda bir yani senede 4 kere olmak üzere mevsim geçiş mezoterapisi olarak uygulanır.

Mezoterapi, hamilelik veya emzirme döneminde olan, ilaçlar karşısında alerjik reaksiyon veren hastalarda uygulanmamalıdır.

 

SAÇLI DERİ MEZOTERAPİ :

•Erkek tipi saç dökülmesinde (androgenetik alopesi)

•Alında traksiyon (çekmeye bağlı) dökülmelerde

•Alopesi areatada (saçkıran)

•Doğum sonrası dökülmelerde

•Daha çok kadınlarda görülen diffuz (genel) dökülmelerde

•Bazı saçlı deri hastalıklarında (sedef hastalığı, liken, seboreik dermatit gibi) uygulanır.

*Erkeklerde erken evrede yapılan tedavi daha etkilidir

Mezoterapi sırasında hasta acı veya ağrı duymaz. Mezoterapi sırasında rahatsızlık hisseden hastalara, uygulama bölgesine işlemden yarım saat önce anestezi etkili krem sürülebilir.

Bu uygulamadan sonra saçlı deriye sürülen özel bir karışım sayesinde ilacın saç köklerinde tutunması sağlanır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)