Mide Balonu Uygulaması

Yazar İbrahim Çağatay ŞişmanGenel Cerrah • 21 Kasım 2017 • Yorumlar:

MİDE BALONU NEDİR?
Obezite tedavisinde yaygın olarak kullanılan yöntemler arasında yer almaya başlayan mide balonu etkin ve güvenli bir yöntemdir.

Mide balonu Kimlere uygulanabilir?
1)Morbid obez bireylerde anestezi riskini düşürmek ve ameliyat süresini kısaltmak amacıyla ameliyat öncesi dönemde
2)Morbid obez olmayan ve klasik tedavi yöntemleri ile zayıflayamayan ama cerrahi endikasyonuda doğuracak kadar da fazla kilosu olmayan bireylerde
3)Cerrahi endikasyonu içeren morbid obezitesi olup cerrahi risklerden kaçınan bireylerde kullanılabilir.

Mide Balonu Hakkında Bilinmesi Gerekenler;
Mide balonu, mide küçültme ameliyatı yöntemlerinden farklı olarak, ameliyatsız bir yöntem olarak tanımlanmaktadır. Amaç hastanın midesinde bir dolgunluk oluşturulup, tokluk hissi sağlanmasıdır. Ancak diğer yöntemlerden önemli bir farkı da, balonun belli bir süre sonra çıkarılması (6 ay) ve sağlanan sonuçların kalıcı olmasının kişinin yeni beslenme alışkanlığına uymaya devam etmesiyle mümkün olmasıdır.

Mide balonu nasıl uygulanıyor?
Bu yöntemde endoskopi yardımıyla ağızdan yemek borusu geçilerek mide içine balon yerleştirilir. Tamamen kansız olan işlem, hafif bir anestezi altında gerçekleştirilir. Mide içine ağızdan sönük olarak gönderilen balon, mideye ulaştırıldığında ucuna bağlı tüp aracılığıyla yaklaşık 900 cc havayla doldurularak şişirilir ve bağlı olduğu tüpten kolayca ayrılarak mide içinde bırakılır.

İşlemden Sonraki Dönem
Mide balonu uygulanacak hastaların zayıflama konusunda kararlı ve uyumlu kimseler olması, tedavinin başarılı olması bakımından önemli bir koşuldur

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)