Mini Karın Germe

MİNİ KARIN GERME AMELİYATI

Karın bölgesinde deri bollukları ve sarkmalar bulunan erkek veya kadın hastalarda karın germe (abdominoplasti) ameliyatı iyi sonuç veren bir ameliyat olarak bilinir. Bu ameliyat meme altı hizasından itibaren tüm karın ön bölgesindeki deformasyonları ve kontur bozukluklarını çözümlemeye yöneliktir. Deri bolluklarının sadece göbek deliğinin hizasının altında olduğu bazı hastalarda ise karın germe ameliyatı sadece bu bölgeye yönelik olarak yapılır. Mini abdominoplasti veya mini karın germe adı verilen bu ameliyat ile, göbek deliği çevresinde kesi yapılmaksızın, sadece alt karın bölgesindeki deri bollukları ve kontur bozuklukları giderilmiş olur.

Göbek deliği hizasının üzerinde deri gevşekliği bulunmayan hastalar için uygun bir ameliyat yöntemidir. Bazen de alt karın bölgesinde fazlaca yağ depolanmış olan hastalar, bunların giderilmesi için başvurmuş olabilir. Böyle hastalara yapılacak olan liposuction işlemi, bu bölgede derinin bollaşmasına yol açabilir. Bu durum ameliyat öncesinde ön görülerek, hastaya mini karın germe önerilir. Gerekirse aynı ameliyat sırasında üst karın bölgelesine de liposuction ile yağ alma işlemi uygulanabilir.

Ameliyat genel anestezi altında yaklaşık 1-1,5 saat kadar sürer, genellikle dren kullanılır ve ertesi gün alınır.. Ameliyat izleri karın germeden daha kısa olacaktır. Ameliyatı takiben giydirilecek olan özel korsenin en az 3 hafta kullanılması önerilr.

Ameliyat sonrası genellikle oldukça rahat geçer, 3-4 gün sonra işe dönülebilir. Yara izlerinin solması yaklaşık 1 yılı bulacaktır.

Uygun hasata seçilmesi şartıyla, oldukça iyi sonçlar veren bir ameliyattır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. 

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Aylin Bilgin Karabulut Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Prof. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)