Modern Çağın Getirdikleri Kalp Ve Damar Hastalıklarını Etkiliyor

Yazar Enbiya Aksakal • 15 Ocak 2019 • Yorumlar:

Modern çağın getirdikleri kalp ve damar hastalıklarını etkiliyor

Modern çağın getirdiği hareketsizlik kötü beslenme alışkanlıkları kalp ve damar hastalıklarının başlıca sebebi olduğunu belirten Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Enbiya Aksakal korunmanın en iyi yolu ise günlük hayatta hareketli olmak ve sağlıklı beslenme olduğunu söyledi.

Dünyada ve Türkiye’de kalp hastalıklarına bağlık ölümler giderek artmakta olduğunu belirten Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Enbiya Aksakal “Modern çağın etkilerine bağlı olarak özellikle hareketsizlik ve olumsuz beslenme  faktörler toplumumuzda sağlık açısından sorunları ortaya çıkarmaktadır. Basit önlemlerle kalp rahatsızlığının önüne geçebiliriz.  Günlük hayatımızda kullandığımız asansör yerine merdivenleri kullanırsak, yemeye içmeye de dikkat edersek rahatlıkla problemsiz yaşarız” şeklinde konuştu.

Kalp ve beyin damarlarının tıkanıklığı teşhisi konulmuş kişilerin kesinlikle televizyonlardaki olumsuz diyet önerilerine aldırış etmemesi gerektiğini ifade eden Medicana Bursa Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Enbiya Aksakal  “Bazen de her istenilenin yenmesine yönelik açıklamalar yapılmaktadır. Aksine hareketli bir yaşam ve her şeyden az miktarda tüketerek korunabiliriz. Kısa mesafeleri muhakkak yürüyerek veya bisiklet kullanmayı alışkanlık haline getirmeliyiz” dedi.

Kalp damar tıkanıklığı için basit birkaç şikayetin çok önemli olduğu belirten Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Enbiya Aksakal “Yürürken, spor yaparken, göğüste bir ağrı hissederse veya nefes darlığı ortaya çıkıyorsa tetkiklerin yapılması gerekiyor. Mutlaka bir koşu testi yapmak gerekiyor. Sanal anjiyo denilen yöntemle veya koroner anjiyografi ile de kalp damarlarının durumuna bakılabilir” ifadelerini kullandı.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)

Yazar

Enbiya Aksakal

Kardiyoloji Prof. Dr.

Randevu al