MÜKEMMEL SEVİŞME

Yıllar önce doğal doğum eğitimlerine başladığım zaman, ilk dersin doğru nefes olduğunu gördüm. Doğru nefesi doğru yerde kullanmak, çok önemli bir ayrıntıymış. Doğumda nefesi keşfederken, aslında nefesin tüm hayatımızda rolü olduğunu gördüm. Doğru nefesi alıp gevşeyebilmek. almak-vermek, almak- vermek bir senkron halinde, bir ritüel gibi . Yaşamın ritmi aslında… Anne karnında sallanan bir bebeğin ritmi, belki de seksin soluğunun ritmi. Dikkatlice sessizce ve sabırla evreni bir dinleyin, gözleyin ve hissedin tüm yaşam aslında almak ve vermek üzerine kuruludur ilk nefes gibi Son nefes gibi…

Cinsellikte de temel olay partnerinizle güzel bir seks anında,senkronize olmak ve doğru nefes ritmini yakalayabilmek ve gevşeyebilmektir. Olayın tüm özü budur. Şöyle bir kendinize ve birde bugüne kadar yaşadığınız cinselliğinize dönüp bir bakının.Güzel sevişme dediğinizde bunu hissedebildiniz mi? Eşinize emek harcadınız mı? Ona ne istediklerinizi duygularınızla yada sözlerinizle paylaşabildiniz mi. Kısaca ilişkinize yatırım yaptınız mı yoksa bir bayan olarak her şeyin eşten gelmesi için beklediniz mi ? Sevgili bayanlar yazımın başında paylaştığım bir şey vardı . Almadan vermek diye bir şey yok yaşam da .

Cinsellikte her şeyin eşten gelmesini bir kenara bırakın. Annenizin öğretileri olan ağır olun,hanım olun ,efendi olun kavramını eşinize karşı yaşamayın. Eşinize dürüst olun. İsteklerinizi onunla paylaşın. Güzel sevişmenin özünde ,samimi olmak, rol yapmayla uğraşmamak , gevşeyebilmek, karşı tarafın gevşebilmesine de destek olmak ve bunu da doğru nefes tekniklerini kullanarak yapmak yatmaktadır. Eşinizi görün, onu işitin , onu hissedin ,ona dokunun, farklılıklarını ve isteklerini paylaşın, konuşun hep iletişim halinde olun .İletişim eşler arasında temel noktadır.

En önemlisiyse; bir erkeğin erkek olarak eril kişiliğine güç verin, bir kadının da kadın olarak dişil kişiliğini güçlendirin. Öyle bir çağda yaşıyoruz ki, kızlarımızın maddi kazançları çok arttı, kocalarına maddi ihtiyaçları belki de yok denecek kadar az bir ölçüde. Sözümün yanlış anlaşılmasını istemediğim için biraz açarak yazacağım. Ekonomik özgürlüğü kazanmak , parayı tutan el olmak kadının dişil kimliğini kaybetmesine zemin hazırlamamalı. Sağlıklı bir seksde çiftler kimliklerini kaybetmemeli eril ve dişil karekterlerini yatağa aktarabilmeli.

Sonuç da kadın ve erkeğin karşılıklı ilişkilerinde beklentileri vardır. Önemli olan bu ilişkileri bir arada güzel bir seviyede götürebilmektir.Güzel bir seks için gevşeyebilmeli nefes alabilmeli, bedeni ve zihnini özgür bırakabilmelidir. Eğer partnerinizle nefessel bütünlüğü yakalayabildiyseniz, anda kalıp anı anlamlandırabilirsiniz .

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Sebahat Turan Kadın Hastalıkları Ve Doğum Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)