Nasır Problemleri

Nasırlar ayaklar da mevcut kemik deformiteleri, basma kusurları dolayısıyla ayakkabının cilt üzerine basınç yapmasından kaynaklanan sertleşmelerdir. Derinin üst tabakası sertleşir ve sertleşme altındaki dokuları irrite ederek aşağı doğru yapılanır. Sertnasırlar, çoğunlukla parmakların üzerine ve küçük ayak parmağının kenarına yerleşirler. Yumuşak nasırlar akıntıya yol açar, mantar enfeksiyonlarına benzerler ve genellikle parmak aralarında sürtünen yüzeyler arasında gelişirler.

Nasırların Sebepleri

  • Ayağa uymayan ayakkabı giyimi en sık rastlanan sebeptir. Eğer ayakkabılar çok sıkıysa, ayağınızı artan bir basınçla sıkıştırırlar. Eğer ayakkabılar çok gevşekse, ayak kayabilir ve ayakkabı içinde sürtünme oluşur.
  • Çekiç parmak ve pençe parmak gibi ayak parmağı deformiteleri
  • Ayağın ön bölümünde basınç artışına neden olan yüksek topuklu ayakkabılar
  • Ayakta düz tabanlık veya yüksek kavis gibi bir ortopedik problemler
  • Aşil tendon problemlerinde gelişen ayak basınç değer degişiklikleri nasır oluşumuna yol açabilir.

Teşhis ve Tedavi

Nasırlar kolaylıkla görülebilirler. Ortalarında sarımtırak, ölü dokuyla sarılmış hassas noktaları olabilir. Nasırlarda tedavi planlamasında en önemli noktalardan biri hastanın nasırı altındaki kemikte deformite varsa buna yönelik tedavi planlaması yapmaktır. Hastanın ayakkabı alışkanlığının değiştirilmesi yada altta yatan ortopedik probleme yönelik bir tedavi yapılması gerekebilir.
Derinin normal dış hatlarını yeniden düzenlemek ve ağrıyı hafifletmek için, ayak bakım ekibi derinin ölü tabakasını tıraş ederek sert tabakayı azaltma işlemi yapar. Bu altta yatan bir kemik problem olmadığında uygulanan bir tedavi yöntemidir.
Eğer nasırın altında ayak parmağı deformitesi gibi bir problem varsa bunun düzeltilmesi nasırın ortadan kalkmasını sağlayacaktır.

Evde

Nasırın üzerine yuvarlak-şekilli köpük peti-silkon pet koymak nasırın üzerindeki basıncın hafiflemesine yardım edecektir. İlaç içermeyen nasır petleri kullanılmasını tercih ediyoruz ; İlaçlı petler irritasyonu arttırabilir ve bu hal enfeksiyon geliştirebilir.

Ayak parmaklarına geniş bir alan sağlayan uygun ayakkabılar giyin.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Selim Muğrabi Ortopedi Ve Travmatoloji Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)