Neden Kiloluyum?

Yazar Dilara KaracaDiyetisyen • 2 Mayıs 2019 • Yorumlar:

Kilo fazlalığının bir çok nedeni olabilir temelde bunu saptamak kilo kaybı için çıkacağınız yolun doğru çizilmesini sağlayacaktır.
-Kronik metabolizma yavaşlamasına sebep olan hastalıklar.
-Bazal metabolizmanın doğustan yavaşlığı
-Fazla besin tüketimi
-Hareketsizlik
-Kalitesiz beslenme (fastfood,alkol,kola,cips vs)

İŞİM–EVİM YADA HAYAT TA YAPMAKTA OLDUĞUM RUTİNLER BESLENME KALİTEMİ ETKİLER Mİ ?

Birlaç ufak dokunuş bunların önüne geçmemizi sağlayayacak
Kişisel seanslarımda her zaman danışanlarıma şunu derim ;Siz değil diyet listeniz size ayak uyduracak eğer ben yazarım siz uygulayamazsanız bir kağıt parçasından ibaret sonuç alamayız. Önemli olan listelerinizin sizin hayat şartlarınıza ve metabolik yağ yapınıza uygun olarak düzenlenmesi..

GÜZEL GÖRÜNMEK İÇİN Mİ ? YOKSA SAĞLIĞIM İÇİN Mİ ZAYIFLAMALIYIM ?

Bu karşılaştığım sorulardan biri aslında insanlar neden zayıflamak istediklerini ve hangi kiloya kadar zayıflamak istediklerini bilmiyorlar.. 150 kilo 165 kilo bir bayana senin için 70 kilo idealdir hedef 70 dediğimde hayır ben 55 kiloyu görmek istiyorum diyor bu yanlış!!!

Neden yanlış ; 5 parmak bir olmadığı gibi her insanında yaradılışı metabolik-fiziksel yapısı farklı ,her insanın hayat standartlarıda farklı ..manken olmak için 90-60—90 olmak gerekebilir ama sağlık lı olmak için yada sağlıklı kiloda olmak için bu şartı aramıyoruz ..

Birkeretabikide kilo önemli ama danışanlarım bilirler ben seanslarımda yağ kütlesine yağ kaybına bakarım örneğin vücudunda 23 kilo yağ fazlası olan bir bireyin en az 20 kilosunu yağdan kaybetmesi ve kalan kas sıvı kütlesini koruması gerekebilir ..

Kilo kaybının yağdan olması önemli !!

İNTERNETTEKİ BEĞENDİĞİM HAYAT YAPIMA UYGUN DİYETLERİ UYGULUYORUM DOĞRU MU ?

Hayat yapınıza uygun olabilirama metabolik ve fiiksel yapınıza uygunluğunu tartışmak gerekir.. bir danışanımı hiç unutmam dukan diyeti adı altında bir diyet uygulayarak 40 kilo kaybetmiş ve diyeti bıraktığı gibi geri 75 kilo yağ depolamış olarak bana geldi keşke yapmasaydım dediğinde ki gözlerinde ki pişmanlığı asla unutamam.. 

Her zaman söylüyorum siz diyete değil diyetinizin size uygun luğu önemli yoksa ne ben 60 kilo kaybederdim ne de bu bölümü okurdum pişmanlık yaşamamak adına mutlaka bir diyetisyen eşliğinde kilo kaybı yapmalısınız 

DİYETİSYEN HANIM VERDİĞİNİZ 60 KİLOYU NASIL MUHAFAZA EDİYORSUNUZ GENELLİKLE VERİLEN KİLOLAR GERİ DÖNÜŞÜMLE SONUÇLANABİLİYOR ?

Kesinlikle doğru ; 
Eğer zayıflarken vücutta kas -sıvı kaybı yaparsanız metabolİzma hızınız yavaşlar koruma dönemindeyse geri depolamanız kaçınılmazdır... 
Bu yüzdendir ki kilo kaybının yağ kütlesinden olması önemli ! diyoruz .. 

Ben 120 kg'dan 60 kg'a inmiş biri olarak max 68kg minumum 60kg kilo değişimi yaşıyorum, daha fazlasını vücudum kaybetmek istemiyor bende saygı duyuyorum .Eğer işiniz mankenlik ,hosteslik, oyunculuk gibi ,gram fazlalığın etkilediği, görselliği önemli olan meslek grubundan değilse bırakın vücudunuz kalmak istediği ideal bulduğu kiloda kalsın .. 

Vücut denge ister ; ideal kilom nedir? sorusu da vücudun içinde saklı dur demenin vakti geldiğinde biz seanslarımızda kararlaştırıyor ve vücudunda bize izin verdiği en ideal bulduğumuz kiloda koruma programına geçiyoruz…

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)

Yazar