“Nöral Terapi” Tedavi

Yazar Ali SallıFizik Tedavi Uzmanı • 26 Mayıs 2021 • Yorumlar:

Bir insan vücudundaki sinir ağı uç uca bağlansa yaklaşık 500.000 km mesafe kat eder yani yaklaşık olarak dünyanın çevresini 12 kez çevreler. Ayrıca bir nöronun (sinir hücresi) 200.000 farklı nöronla ilişkili olduğu bilinmektedir. İşte bu karmaşık sinir sisteminde hastalıklardan etkilenen veya hastalıkları etkileyen, ağrıya veya kronikleşmesine sebep olan fonksiyon bozukluğunu tedavi etmeye ve düzenlemeye yönelik tedavinin adı Nöralterapidir.

Nöralterapi lokal anestezik (bölgesel uyuşturma işleminde kullanılan ilaçlar) maddelerin ağrı ve hastalıkların tedavisi için dokulara, tetik noktalara, akupunktur noktalarına, otonomik ganglionlara, skar (iz) dokular üzerine ve farklı bozucu alanlara (hastalıkları tetiklediği düşünülen geçirilmiş ameliyat veya problemli alanlara) enjekte edilmesi ile gerçekleştirilen bir tedavi yöntemidir. Nöralterapide, lokal anestezik maddenin anestezik etkisi kullanılmaz. Otonom sinir sisteminin oluşturduğu, enerji yükseltici (hiperpolarize edici) uyarı ile gerçekleştirilen bir regülasyon (düzenleyici) tedavidir.

NÖRALTERAPİ HANGİ HASTALIKLARDA UYGULANABİLİR?

Nöralterapi kas iskelet sisteminin akut veya kronik ağrılı durumları yanı sıra migren, lenf dolaşım bozuklukları, kabızlık, gaz şişkinlik gibi mide bağırsak rahatsızlıkları, hormonal dengesizlikler, huzursuz bacak sendromu ve alerjik hastalıklarda da kullanılabilir. 

HERKESE UYGULANABİLİR Mİ?

Tüm yaş gruplarında, emziren kadınlarda ve hamilelerde uygulanabilecek kadar zararsız bir tedavi yöntemidir. Sadece myastenia graves kas hastalarında nöralterapi uygulanmaz. Ayrıca tiroid hastalıkları tedavisi nedeni ile atom tedavisi olan hastalara 6 ay süresince uygulanmamalıdır.

NASIL UYGULANIR?

Uygulama yaklaşık bir haftalık (hastadan hastaya değişebilir) seanslar halinde gerçekleştirilir. En az 3 en fazla 10 seans uygulanmaktadır. Normal bir enjeksiyondan daha ağrılı değildir. Ağrı için uygulandığında bazı hastalarda ani rahatlama olurken asıl etkisi haftalar içerisinde ortaya çıkar. Uygulama sonrası hastalar günlük yaşantısına devam edebilir. Düzenli ilaç kullanan kalp, tansiyon, diyabet gibi hastalıkları bulunan hastaların nöralterapi tedavisi almalarında bir sakınca yoktur. Bundan dolayı İlacı kesmek ya da dozunu değiştirmek gerekmemektedir.

 

Sağlıklı günler...

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Ali Sallı Fiziksel Tıp Ve Rehabilitasyon Doç. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)