Obezite Cerrahisi Sonrası Estetik

Mide kelepçesi, mideye balon konması, tüp mide ameliyatı, mide küçültme gibi zayıflama ameliyatları yardımı ile veya diyet ve egzersizle aşırı kilo verme sonrası vücutta gevşemiş olan deri yeterince toparlanamayabilir ve değişik bölgelerde sarkmalar oluşabilir. Obezite cerrahisi sonrası sarkmış olan deri altında oluşan mantar ve pişik gibi sorunlar yaşam kalitesini etkiler. Uygun kıyafet giyilmesinde önemli sorunlar yaşanır. Gebelikte alınan aşırı kiloların verilmesi sonrasında da benzer deri sarkmaları oluşabilir.

Mide tüpü ameliyatı sonrasında meydana gelen aşırı kilo verme yüz, boyun, meme, kollar, karın, popo ve uyluklarda değişik oranlarda sarkmalara neden olabilir.

Tüp Mide Ameliyatından Ne Kadar Zaman Sonra Estetik Olunabilir?
Cerrahi ve gebelik sonrası kilo vermeler de son kiloda en az bir yıl sabit kalmak önemlidir. Verilen kilolar tekrar alınıyorsa, fazla kilo alıp verme dönemleri yaşanıyorsa germe, gerdirme gibi cerrahi ameliyatlar önerilmez. Bu sebeple 1 yıllık sürede stabil kiloda kalınması son derece önemlidir.

Tüp Mide Ameliyatından Sonra Hangi Bölgelere Estetik Yapılabilir?
Yüz – Boyun Bölgesi: Sarkmanın derecesine göre klasik yüz germe ve boyun germe veya mini yüz germe işlemleri yapılır.
Memeler: Sarkmış olan memeler mastopeksi denilen meme dikleştirme ameliyatı ile düzeltilir. Çoğu zaman memelerin yağ içeriği de azalmış olduğundan aynı seansta sarkmış meme toparlanırken meme protezi ile hacim olarak desteklemek de gerekir.
Karın Bölgesi: Karın germe ameliyatı ile düzeltilir. Çoğu zaman sarkmış olan popo ve basenleri de düzeltmek amacı ile karın germe ve popo kaldırma işlemi birlikte yapılır. Sirkumferansiyel (çepeçevre) vücut germe işleminde karın, bel, popo ve basen bölgelerindeki sarkmaların tamamı düzeltilir.
Kollar: Kollardaki sarkmalar kol germe ameliyatı ile düzeltilir; kolun iç kısmında ve koltuk altında izler olacaktır.
Popo-Basen: Aşırı kilo verme sonucu popo hacim kaybeder, yassılaşır ve sarkar. Popo ve basen bölgesindeki sarkmalarda “pantolonu yukarı çeker gibi” deri çepeçevre yukarı çekilir ve fazla kısımlar çıkartılır. Bu işlem esnasında popodaki fazla kısım çıkartılıp atılmak yerine poponun iç kısmına konarak daha dolgun görünmesi sağlanabilir.
Uyluklar: Uylukların iç kısımlarındaki sarkmalar belirgindir ve uyluk germe ameliyatı ile giderilir; ameliyat izleri kasık bölgesine gizlenir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Cengiz Açıkel Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi, Ağız Yüz Ve Çene Cerrahisi Prof. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)