Obezite (Şişmanlık)’nin Akupunktur İle Tedavisi

Yazar Yalçın Kırıcı • 11 Ocak 2019 • Yorumlar:

Obezite (şişmanlık) hastalığı oldukça karmaşık ve birçok metabolik bozukluk sonucu ortaya çıkmaktadır. Organizmadaki enzim ve hormon dengesizliğinin ciddi bir göstergesidir. Obezite genetik bir hastalık değildir. Aynı ailede birçok kişide görülmesinin nedeni aynı beslenme alışkanlığıdır.

Obezite (şişmanlık) hastalığının temel nedeni karbonhidrat metabolizması bozukluğu ve insüline direncin gelişmesine bağlı olarak insülin düzeyi yüksekliğidir.

Vücudumuzun normal bir çalışma ritmi vardır. Buna biyolojik ritim diyoruz. Bu ritmi bozmadığımız müddetçe hasta olmayız, çünkü vücudumuzdaki enerji dengesi bizi hastalıklara karşı korur. Denge çok önemlidir. Bu dengeyi de yeniden düzelten şey AKUPUNKTUR’dur. Akupunktur ile enerji dengeye gelmeden sadece iradenin zorlanması ile yapılan diyetlerle kilo verilse bile sonradan diyet bırakılınca verilen kilonun fazlası yeniden alınır. Yani akupunktursuz zorlanmadan diyet yapmak ve sağlıklı kilo vermek imkansızdır.

Çoğu obez kişi, zayıflamak için kalori konusunda uzman olmuş ve farklı diyetler uygulamıştır. Bu katı diyetlerin çoğu, sürdürülemeyen kısıtlamalar içerir. Bu diyetleri uygulayanlar çeşitli mekanizmalarla kilo kaybetmelerine rağmen bunu yaşam şekli haline getiremedikleri sürece tekrar kilo alırlar.

Obezite, kısaca bizim bağımlılık hastalıklarımızdan biridir. Vücudumuzdaki organların fonksiyonlarını düzenleyen enerjinin dengesizlikleri sonucunda organlarımız reaksiyon olarak, karbonhidrat ve şeker kullanımını artırarak dengeyi sağlamaya çalışırlar. Bizde bunu önlemek için irademizi zorlayarak diyet yapmaya çalışırsak, öfke, stres, anksiyete hatta depresyona neden oluruz. Oysa sorun vücudun enerji dengesi bozulmuştur ve dengede akupunktur ile sağlanabilir.

Enerjimiz hem vücut hem de kulak akupunkturu ile kolaylıkla dengeye gelebilir. Birçok hastanın belki de en önemli sorunu Lateralite’dir. Kulak akupunkturu ile çoğu obez kişinin lateralite sorunu çözülebilir. Gıda alımından kısa bir süre sonra Lateralite noktası kaybolur fakat bu geçici bir durumdur. Acıkınca tekrar eski haline geri döner. Kalıcı tedavi ise akupunkturdur.

Hasta, bu kısır döngünün farkındadır ve yukarıda belirtilen mekanizmanın artık işe yaramayacağını bilir. Israr ederse sonuç kilo almak ve buna bağlı birçok dejeneratif hastalıklara yakalanmaktır. Oysa lateralite noktası iğnelenerek kolayca denge sağlanabilir.

Diğer kulak noktalarının tedavisi ile otonom sinir sistemi ve duygusal durumu daha da dengeye gelecektir. Ayrıca, iştahı ve tatlı yeme isteğini azaltan vücut noktaları da akupunktur ile dengeye gelir.

Dalak, çok fazla süt ürünleri ve şeker yenilmesi ile strese girer ve bu durum, örneğin, yağ ve suyun kronik anormal dağılımı sonucu vücut kitle indeksini ve yağ-su dengesini bozar. Hastalara, akupunkturun iştahı azaltacağını ve sadece gerektiği kadar yiyip, alışkanlıklardan uzak durulacağını bildirmek önemlidir.

Auriküloterapi (kulak akupunkturu) ile hipotalamus uyarılır ve tokluk hissi artırılır. Hipotalamus Noktası, gıda alımının kontrol merkezidir. Bu nedenle, obezite tedavisinde kullanılabilir. Tedavideki diğer önemli noktalar ise; Lateralite noktası, Ön ve arka mide noktası, Açlık noktası, Depresyon Noktası, Master Omega Noktası, Psikoterapi Noktası (Bourdiol Noktası), Aggression Noktası, Frustration Noktası, Çölyak pleksus noktası, Farinks noktasıdır.

Akupunktur ile dengeye gelen hastaların beslenme ve yemek yeme alışkanlıkları düzenlenmelidir. Aç kalmayacak fakat düzenli ve saatli olarak beslenerek sağlıklı kilo vermelerini sağlamak için uygun bir diyet verilmelidir.

Her gün aynı saatte uyanmak, yemek yemek, çalışmak, spor yapmak ve uyanmak önemlidir. İstikrar bu işin püf noktasıdır. Hayatımızı rutin hale getirmeliyiz. Yemekler her gün aynı saatte ve açken yenmeli. İki öğün arasında 4-5 saat olmalı. Öğün atlanmamalıdır.

Önceden yenilen yemek hazmedilmeden yeni yemek yenilmez, zira birbirine ters düşerek savaşacaklardır. Vücudun alışık olmadığı ve zamansız yenilen yemek de zehir gibidir.

Her ürünün sindirilmesi, fermentleri için belirli bir ortam ve zaman gerektiriyor. İki farklı özellikteki ürünün midede hazmedilmesi için, farklı koşullar gerekir. Aynı anda farklı koşulları oluşturmak imkânsızdır. Sonuçta, her iki ürün için kaliteli sindirimi sağlayamayacak ortak koşul oluşturulur. Bu şekilde beslenirsek hastalık kaçınılmaz olur ve ilaçlarda fayda etmez.

Öncelikle beslenme alışkanlığımızı ve yeme tarzımızı değiştirmeliyiz.

Beynini akupunktur ile dengelemeyen kilo veremiyor. Daha önceki yaptıkları diyetlerin etkisinden kurtulamayan başka bir deyişle beslenme ile ilgili geçmişte öğrendiklerini değiştirmeyen, bazı kişilerin etkisinde kalanlar kilo veremiyor, verdikleri ise geçici oluyor. Sağlıklı beslenerek diyet uygulayacak olan kişinin geçmişte beslenmeyle ilgili öğrendiği her şeyi unutması ve beyninden silmesi gerekiyor.

Hepinize sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)